18. prosince 2015 • 09:40

Drama v NBA! James zavalil manželku golfisty. Skončila na nosítkách

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista LeBron James byl v NBA strůjcem čtvrtečního vítězství Clevelandu nad Oklahomou 104:100, ale na oslavy úspěchu i povedeného vlastního výkonu neměl příliš pomyšlení. Radost mu překazily obavy o zdravotní stav manželky golfisty Jasona Daye, kterou v závěru zápasu zranil při pokusu zachránit ve hře míč směřující do autu.



Tři minuty před koncem utkání James spadl mezi diváky, kteří sedí přímo u palubovky. Jeho 115 kilogramů váhy skončilo přímo na Ellie Dayové a s oběma se pod náporem zvrhla sedačka. Otřesenou ženu druhého hráče světového golfového žebříčku museli ošetřit lékaři. Nakonec byla v zafixované poloze na nosítkách pro jistotu převezena za doprovodu manžela do nemocnice.

VIDEO: James nebezpečně padl na Ellie Dayovou

"Zmáčkla mi ruku a řekla, že je v pořádku. Samozřejmě mi na jejím zdravotním stavu záleží. Chtěl jsem jen zachránit balon a mrzí mě, že to takhle dopadlo," komentoval nešťastnou událost James. Bližší informace o zdravotním stavu Dayové, jež se v listopadu stala podruhé matkou, zámořská média nepřinesla. V nemocnici ale strávila noc a brzy ráno byla propuštěna.

V samotném zápase byl James hvězdou. Nasbíral 33 bodů, 11 asistencí a jediný doskok mu chyběl k zisku triple doublu. V samotné koncovce utkání Cavaliers za stavu 103:100 "přežili" trojkové pokusy Kevina Duranta a Russella Westbrooka, díky čemuž vyhráli pojedenácté z dvanácti utkání na domácím hřišti.

Basketbalisté Charlotte přehráli Toronto 109:99 po prodloužení. Jeremy Lin přetavil svůj druhý start v základní sestavě Hornets v sezonní maximum 35 bodů. Kemba Walker přidal 27 bodů. Toronto vedl s 31 body DeMar DeRozan, jeho spoluhráč Kyle Lowry dal 20 bodů, jenže s mizernou úspěšností - proměnil jen šest z 29 pokusů z pole. O trojku se pokusil sedmnáctkrát a trefil jen tři.

Podruhé za posledních šest dnů Houston porazil Los Angeles Lakers. Na výhře 107:87 se James Harden podílel 25 body. Dwight Howard proti svému bývalému celku přidal 16 bodů a 15 doskoků. Lakers vedl s 22 body sedmatřicetiletý Kobe Bryant, který divákům mimo jiné ukázal svoji první smeč v sezoně.

Choť slavného golfisty opustila halu na nosítkáchFoto ČTK/AP

Výsledky:

Charlotte - Toronto 109:99 po prodl., Cleveland - Oklahoma City 104:100, LA Lakers - Houston 87:107.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud