Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pařil i »Chřestýš«! Jak trojbarevná Viktoria zapíjela obhajobu titulu

Autor: Václav Baumann

Byl u toho zase! Fotbalový bafuňář Martin Svoboda zvaný »Chřestýš« a také muž, který měl v minulosti pro Plzeň uplácet rozhodčí, opět slavil titul Viktorie!

Západočeši o obhajobě prvenství rozhodli v sobotu výhrou nad sestupujícím Baníkem, a ihned šli už celkově čtvrtý triumf v české lize zapít do nedaleké hospody Na Parkánu.

„Oslavy? Necháváme tomu volný průběh. Ale určitě si je užijeme,” zvěstoval třeba slovenský útočník Michal Ďuriš. A jak Plzeňané řekli, tak udělali!

S hlavami obarvenými do plzeňské trikolory do sebe hráči lili jeden škopek za druhým, až se někteří museli vzájemně podpírat. Jako první odpadl střelec na marodce Jan Holenda, ale to bylo až před druhou hodinou ranní. To se přitom párty Viktoriánů teprve rozjížděla!

Za fotbalisty totiž ještě do pivnice přišel nechvalně proslulý »Chřestýš«, který stejně jako loni zářil radostí. Není divu, soud mu nedokázal vinu při údajně uplaceném duelu Jablonec – Plzeň z března 2012 (rozhodčí tehdy během procesu jaksi ztratili paměť), a tak mohl opět naplno slavit až do úsvitu...

Plzeňští mistři skandovali na balkoně, pustili se i do Sparty. Podívejte se!
Video se připravuje ...

Tak jsme mistři, no a co...! Takhle Plzeň slavila čtvrtý titul
Video se připravuje ...

Plzeň - Ostrava: Euforie v Plzni! Fanoušci vběhli na hřiště a slavili s hráči
Video se připravuje ...