Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jaké je být v čelistech pokerového žraloka Růžičky? V turnaji nám nedal šanci!

Autor: ps

Jedinečný zážitek zasednout za pokerový stůl a vyzkoušet čelisti »žraloka« Vojtěcha Růžičky (30), kterému finále hlavního turnaje WSOP v Las Vegas zajistilo 24 milionů korun (na vítěze čeká pohádkových 193 mega), dostala hrstka českých novinářů. Blesk u senzační hry nechyběl!

Pokeru se říká adrenalinová hra a je to pravda. Dříve se mi třásla kolena i při turnajových exhibicích, ale při té s Růžičkou po několika zkušenostech z živých pokerů v casinu se nervozita do mého organismu nedostavila. To se nedá říct o mých kolezích, kterým se v rozvadovském casinu King´s třásly ruce.

Hned první sázky naznačily, že Vojta vzal tenhle »srandamač« vážně. Jen co dosednul na židli, zvážněl a nasadil svůj poker face. On se nijak netváří! Rozhlédl se po celém stole, aby jako správný profesionál odhadnul soupeře. Přestal i mluvit.

„Vojto, ty nikdy nic neříkáš, když hraješ?“ ptal jsem se z křesla po jeho pravé ruce. „Nejsem žádný bavič, ale určitě nemlčím,“ smál se muž, který v listopadu zkusí napodobit úspěch Martina Staszka z roku 2011.

Ani v rekreačním turnaji, kde šlo jen o láhev luxusního šampaňského (co je to proti možné výhře 193 milionů), nedal Růžička nikomu nic zadarmo.

Pokerový profesionál Vojtěch Růžička je ve finále turnaje WSOP. V listopadu si zahraje o 193 milionů korun!
Pokerový profesionál Vojtěch Růžička je ve finále turnaje WSOP. V listopadu si zahraje o 193 milionů korun!

Opravoval chyby samotného dealera (člověk, co rozdává karty), začátečníkům vysvětloval pravidla, do toho otáčel skvělé kombinace. Jen v první půlhodince dvakrát ukázal esa (nejsilnější startovní kombinace)!

Forma z Ameriky se Vojty držela. „Moje babička mě občas sleduje. Pokeru vůbec nerozumí, ale pozoruje, jak se tvářím. Když vidí, že se usmívám, je v klidu. Pokud se mračím, ví, že mi to nejde,“ vyprávěl rodinné historky. Teď by byla babi ráda, u našeho stolu se jen usmíval.

Popíjel vodu, sladké či energetické drinky při pokeru nepije. „Kombinace napětí a těchto drinků by mi mohla přivodit infarkt,“ řekl vážně. To už jsem byl z turnaje venku. Zahrál jsem dvě hry, kde jsem ztratil asi polovinu žetonů a handa s AQ v srdcích, v níž jsem hrál o všechno, nebyla nejsilnější. Na konfrontaci s Růžičkou, na kterou jsem se tak těšil, ani nedošlo.

Růžička se ve zbývající trojici držel na druhém místě, ale stačilo pár her a oběma amatérům ukázal, jak se soupeřům berou žetony. Oškubal je o všechny! Tím jenom dokázal, že jeho schopnosti nejsou náhodné.

Část tiskové konference, Kde Růžička hovoří o svém úspěchu v Las Vegas.
Video se připravuje ...

 

Témata: