Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Růžička si zahraje o 193 milionů korun: Odkud vyplaval pokerový žralok?!

Autor: ps

Lidé se ho bojí, respektují a vůbec se s ním nechtějí dát do křížku. Nebojte, pokerový profesionál Vojtěch Růžička (30) nekouše, ale jak sedne za stůl a dostane do ruky karty, stane se z něho nekompromisní žralok!

Růžička si oblíbil agresivní styl, kterým »žere« soupeřům žetony a tím vydělává miliony. Jak jednoduché, ale nenechte se mýlit. Patří k domácí špičce, což dokazují jeho výsledky. Liberecký rodák už nahrál v živých a onlinových turnajích téměř 50 milionů korun! A teď před ním stojí životní výzva.

Na stejném turnaji WSOP, kde v roce 2011 inkasoval Martin Staszko 98 milionů korun, útočí na rekordní sumu 193 milionů! Těžkým formátem, jímž celkově prošlo 6737 hráčů (každý musel zaplatit vstup čtvrt milionu korun), se po deseti dlouhých dnech probojoval až do devítičlenného finále! November Nine, asi nejznámější pokerový den planety, rozhode o celkovém šampionovi. A sázkovky nejvíce věří právě Růžičkovi!

„Splnil se mi sen, který má asi každý pokerový hráč, uspět na nejslavnějším turnaji světa. Teď jsem spíš unavený, než šťastný, protože člověk sedm dní nespí a je to hodně náročné. Děkuju všem, co mě podporovali, jdu se vyspat,“ vzkázal a Ameriky.

Tohle je posledních devět z 6737 hráčů turnaje. Růžička si zahraje o pohádkovou sumu (třetí zleva).
Tohle je posledních devět z 6737 hráčů turnaje. Růžička si zahraje o pohádkovou sumu (třetí zleva).

Pokeru se věnuje 12 let, jeho začátky nebyly nijak zářivé. Teprve před sedmi lety se rozhodl, že se bude pokerem živit. „Mé největší slabiny jsou nervy na pochodu a házení myší,“ přiznal ještě jako nováček, ale tyto krizové okamžiky jsou dávno zažehnány.

Borec hrající na internetu pod nickem Vojta_R si rád pinkne ping-pong, zajezdí na vodních lyžích nebo se podívá na zajímavý film. Je to pohodový chlapík, ale i on má své mouchy.

„Slyšel jsem, že se peníze mohou člověka změnit, ale když je člověk má, prostě se nemusí ohlížet, co si dovolí. Dalo by se říci, že se k těm penězům někdy nechovám nejlépe, což asi není dobře,“ zamyslel se nad vlastním chováním. Kdo ale Vojtu zná, ví, že ho kopec dolarů nezkazí. Ani kdyby ukořistil tu pohádkovou megatrefu 193 milionů korun…