Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Gratulovali jsme mamince Jágra k sedmdesátinám: Co řekla o Veronice?

Autor: top

Jí vděčí český národ za svojí hokejovou superstar! Kulaté 70. narozeniny dnes slaví Anna Jágrová, maminka božského Jaromíra (44). Bylo nám ctí za všechny fanoušky a čtenáře pogratulovat.

Do Kladna vyrážíme v pondělí dopoledne s kyticí sedmdesáti gerber na blind. Chceme Mama Jagr, jak ji před dvaceti lety pojmenovali novináři v Pittsburghu, překvapit. Žádné strojené, dopředu domluvené setkání...

Je krátce po desáté hodině, když na plotu u rodinného domku Jágrových mačkáme velké červené tlačítko zvonku. První nás vítá fenka bílého ovčáka Stella a škvírou přes vrátka dává pac. Po chvíli se v okně za záclonou mihne oslavenkyně a zase mizí. Minutku se nic neděje. Váháme. Přijme nás?

Přijme! Narychlo na sebe hodila bundu a teď už přichází. S širokým úsměvem. Puget jasně prozrazuje, proč jsme tady. Za hokejové fanoušky a čtenáře děkujeme za to, že Jaromíra přivedla na svět, přejeme hodně zdraví, a ať jí syn ještě dlouho dělá radost na ledě.

Jágr v nočním zápase znovu odstoupil. Už je starý, popichoval ho trenér. VÍCE ČTĚTE ZDE>>>

„A víte, co on říká? Mámo, co budeš dělat, až nebudu hrát ten hokej? Co s tebou uděláme?“ reaguje paní Jágrová . „Protože já sleduju nejen Jaromírovy zápasy, ale chodím i na Kladno...“

Poté šibalsky zavelí: „A pusu! Od mladýho. To vyfoťte. Ať ten můj dědek trošku žárlí,“ dodává rozverně.

Chvilku si pak povídáme. O hokeji. O zemědělství. O zdraví i nemocech. A samozřejmě o Jardově přítelkyni Veronice. „On byl vždy šprýmař, ale pořád ho drželo něco zpátky. Teď, vedle ní, je otevřenější,“ konstatuje paní Jágrová.

Když se po asi dvaceti minutách loučíme, máme pocit, že jsme snad nejslavnější hokejové mámě v Česku udělali trošku radost. Tak ještě jednou: Všechno nejlepší!

CO DALŠÍHO ŘEKLA MAMINKA JÁGRA O VERONICE? Čtěte v úterním tištěném Blesku

Maminka Jaromíra Jágra slaví narozeniny. Anně je 70 let.
Maminka Jaromíra Jágra slaví narozeniny. Anně je 70 let.