Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hudlerovu nemoc neumí lékaři pojmenovat. Je to záhada, přiznal kouč

Autor: Václav Baumann

Co je s Jiřím Hudlerem (32)? Útočník Dallasu od startu sezony marodí se záhadnou záhadco nemocí, kterou nedokázali pojmenovat ani lékaři! Stars si od něj slibovali výraznou pomoc v ofenzivě, jenže Hudler odehrál jen čtyři zápasy (z 18 možných), v nichž ani nevystřelil na bránu. Důvod? Tajemná choroba, která připomíná chřipku!

Český forvard se s ní potýká od začátku ročníku. Tehdy v polovině října odehrál dva duely, pak ho ale nemoc naplno schvátila, a Dallas ho tak napsal na listinu zraněných hráčů. Doktoři nedokázali říct, co Hudlerovi je.

Když ale příznaky odezněly, nechali ho na začátku listopadu odehrát další dvě utkání. Jenže pak se teploty a únava vrátily! „Jiří se opět necítí dobře. Vypadá to na stále stejné problémy, ale musíme ještě počkat na výsledky vyšetření,“ říkal tehdy kouč Lindy Ruff.

Lékaři v Dallasu však dodnes nejsou moudřejší. „Testovali jsme ho na všechny možné nemoci. Všechno vyšlo negativní,“ krčí rameny a Hudlerovi jen nařídili klid. Kdy se tak útočník vrátí na led, to je zatím ve hvězdách. „Je to prostě záhada,“ kroutí hlavou Ruff.

Témata:  NHLhudlersporthokej Sport na Heureka.cz