Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tvrdé KO! Slovák Borároš uspal českého soka a slaví postup do finále OKTAGONU

Autor: iSport.cz

Je rozhodnuto! Do závěrečného finále reality show O2 TV Sport OKTAGON postoupil slovenský bojovník Gábor Borároš, který si v semifinále poradil jasně s českým soupeřem Tomášem Lejskem. Ten doplatil na svoji psychiku, před vstupem do klece ho ovládla tíha okamžiku a velká nervozita. „Úplně jsem se zhroutil, všechno to na mě dolehlo,“ líčí zklamaný Lejsek, který v samotném boji inkasoval těžké KO, po kterém upadl do bezvědomí. 

Tomáši, bylo něco, co ti před samotným fightem vůbec nesedlo?
"Po celou dobu přípravy jsem měl v hlavě to, že Gábora přejedu. Že je to jen fitnessák a já jsem zápasník. Říkal jsem si, že to prostě nebude žádný problém. Asi jsem se až moc přemotivoval. Už při rozcvičení před zápasem to na mě všechno dolehlo. Někde uvnitř mě samotného jsem tušil, že to nedopadne dobře. Úplně jsem se celý zhroutil, bál jsem se, neměl jsem sílu. Akorát jsem to nedával najevo."

Proč se tak stalo, byl tam třeba až přehnaný respekt z Gábora?
"To bych neřekl, spíš celá ta tíha okamžiku. Pořád se mi v hlavě přemítalo, že je to boj o výhru v hodnotě 300 tisíc. Stále jsme o tom přemýšlel, jaký by to asi bylo, kdybych vyhrál."

Tudíž za prohru může hlavně tvoje psychika…
"Ano, řekl bych, že už když jsem šel ke kleci, tak to byl prohraný zápas, zlomilo se to ještě dřív, než jsem vlastně začal bojovat. Jak už jsem říkal, úplně jsem se zhroutil psychicky a psychika je 90% zápasu. To se bohužel stává."

Tvrdé KO! Slovák Borároš uspal českého soka a slaví postup do finále OKTAGONU
Video se připravuje ...

Kdybys měl možnost odvety, co bys udělal jinak?
"Co bych udělal jinak? Gábora bych přejel, zatloukl ho do země! Ani by si neškrtl. Já si na něj prostě věřím. To že jsem jednou prohrál, neznamená, že bych teď nevyhrál. Jsem přesvědčený, že teď bych ho porazil!"

Co ti říkali po tvém fightu trenéři?
"Ani nic povídat nemuseli, všichni věděli, že jsem strašně zklamaný. S tím se ale musí člověk vždy vyrovnat sám. Byla to jen a jen moje blbost. Oni pro mě udělali první a poslední a já si to podělal sám."

Musel jsi být hodně frustrovaný…
"Prohra mě mrzela, hodně mrzela. Věděl jsem, že když porazím Gábora, tak se utkám o svůj první titul. Ale bohužel. Jak se říká, všechno špatný je pro něco dobrý."

Co dobrého si z toho tedy vezmeš?
"Tento zápas mi jasně ukázal, že nestačí jenom dřít v gymu, posilovat, trénovat. Správný zápasník musí trénovat i svoji mysl, psychiku a poradit si s ní."

Slovák Gábor Borároš porazil v semifinálovém souboji reality show OKTAGON Tomáše Lejska z českého týmu.
Slovák Gábor Borároš porazil v semifinálovém souboji reality show OKTAGON Tomáše Lejska z českého týmu.

Jak budeš hodnotit svoji účast v reality show O2 TV Sport OKTAGON?
"Vím jedno, díky této show jsem vidět a mám větší možnosti někam proniknout, dostat se výš, třeba i do nejlepší špičky zápasníků."

Kdo si myslíš, že celou reality show vyhraje?
"Podle mého Gábor vítěz nebude. Přece jenom ve finále budou jen ti dva nejlepší a Gábor to rozhodně není."

Finále uvidí diváci 10. prosince v pražské hale Královka, jak bys fanoušky pozval?
"Bude to výborná show, můžete se těšit všechny zápasníky, uvidíte nás, naše fighty a hlavně se na vlastní oči přesvědčíte, kdo si odnese titul organizace OKTAGON a výhru 300 tisíc. Vstupenky prý rychle mizí, tak honem kupujte, ať je pořádná atmosféra, těším se na vás."