Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Co čeká Kvitovou měsíc po měsíci: Odnesly to dva nejdůležitější prsty

Autor: ps

Půl roku bez tenisu! Takovou prognózu vyřkli lékaři, kteří tenistce Petře Kvitové (26) »zachraňovali« pořezanou levou ruku, v níž drží raketu. Nůž při přepadení zasáhl všechny prsty, nejvíce to odnesly ty nejdůležitější – palec a ukazováček.

Lékaři zatím Petře nemohou zaručit, že se na kurty vrátí bez problémů, ale věří, že to dokáže. Operatér Radek Kebrle popsal, co ji v nejbližších měsících čeká.

Kvitová sevřela čepel nože, lékař operoval 3,5 hodiny. Kdy se vrátí k tenisu?
Video se připravuje ...

Dny po operaci

„V nejbližších dnech se postaráme o nárazové záležitosti. Spíše půjde o převazy a kontroly otoků. Rány se budou pomalu hojit.“ Zhruba za 14 dní by se měla rána zahojit.

6 až 8 týdnů

Během této doby by se měly spojit přeříznuté šlachy. „Na ruce bude mít dlahu, tu ponecháme na ruce zhruba 6-8 týdnů podle toho, jak bude situace vypadat. Až dojde na vyndání stehů, bude se pokračovat s tzv. chráněnou mobilizací. Petra bude moci prsty hýbat tak, aby nebylo ohrožené to, co bylo sešíváno.“

Takhle by měl vypadat lupič, který napadl Petru Kvitovou v jejím bytě
Takhle by měl vypadat lupič, který napadl Petru Kvitovou v jejím bytě

3 měsíce

„Budeme postupně zvyšovat rozsah pohybu prstů, po třech měsících se přidává i práce na svalové síle.“ Je třeba, aby šlachy vyzrály a byly dostateně pevné.

6 měsíců

„Petra bude muset ujít dlouhou trať. O sportovním zatížení se dá hovořit řádově za šest měsíců od operace.“

Drsný vzkaz Kvitové: Přihlas se! Popsala jsem tě tak, že tě chytí. Čtěte ZDE>>>