Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tenisty v Austrálii ničí vedro! Vypadám jako rajče, řekla Hlaváčková

Autor: pv

Zatímco lidé v Evropě mrznou, tenisty v lednu tradičně trápí v Austrálii opačný problém. Česká hráčka Andrea Hlaváčková trénovala během Australian Open ve 36 stupních ve stínu a pěkně se zapotila a spálila. Na kurtech zažívají muka i ostatní hvězdy.

Připravovala se na utkání a měla pocit, že trénuje v sauně. Půvabná tenistka Andrea Hlaváčková se ve výhni v Melbourne pořádně spálila. „Dneska bylo vedro. Vypadám jako rajče a cítím se jako pizza,“ povzdechla si česká hráčka.

Aa ještě větší peklo to je během utkání. Kristýna Plíšková postoupila do 2. kola přes Golubicovou, ale kvůli vedru musela vyhledat lékařskou pomoc. „Horko mě trošku sundalo. Byla jsem vyčerpaná, druhý set jsem se skoro nehnula. Prospěla mi pauza po druhém setu, když jsem šla na záchod a zavolala si doktora. Dokázala jsem se soustředit aspoň na servis. Vedro mě zaskočilo. Na posledních turnajích v Číně ani v Hobartu takhle nebylo,“ vyprávěla česká tenistka.

Někteří odvážlivci hrají ve výhni v tmavém nebo dokonce i černém tričku či šatech jako například Serena Williamsová nebo Richard Gasquet. Mnoho fanoušků na tribunách se polévá vodou a utkání sledují bez triček.  

Vyčerpaná Lucie Šafářová po postupu v horkém dni na Australian Open
Vyčerpaná Lucie Šafářová po postupu v horkém dni na Australian Open

Hlaváčková v TAK URČITĚ: Serena po ní chtěla selfie, z prize money zbude polovina
Video se připravuje ...