Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kráska Vonnová vítězí a slibuje pomstu! Nikdy vám to nezapomenu, varuje

Autor: ija

Jedna z nejkrásnějších lyžařek na světě, Američanka Lindsey Vonnová (32) je po dalším zranění zpátky. A byl to velkolepý comeback! Po triumfu ve sjezdu v německém Garmisch-Partenkirchenu už pomýšlí na světový šampionát, který letos hostí švýcarský Svatý Mořic. A právě tam chystá Lindsey velký útok. A velkou pomstu! 

Lindsey Vonnová  se do kolotoče Světového poháru vrátila teprve před týdnem, ve sjezdu v rakouském Altenmarktu-Zauchensee startovala po 322 dnech závodní nečinnosti a skončila třináctá. A ačkoli před závodem vyhlašovala, že nepřijela pro desáté místo, ale pro vítězství, nakonec uznala, že to byl slušný comeback.

„Jsem velmi šťastná," oddychla si v cíli. Žádní div! Sešroubovaná kost v paži ji ještě handicapuje. „Pořád mám problémy s tak jednoduchými věcmi jako natáhnout si rukavice nebo učesat si vlasy," přiznala.

Na únorovém mistrovství světa ve Svatém Mořici chce Vonnová zase útočit na zlato. „To je můj velký cíl. A taky chci pomstu! V roce 2003, když tam byl šampionát naposledy, trenéři mě nenominovali. Prý jsem nebyla dost dobrá! To jsem jim nikdy nezapomněla. A nezapomenu,"pění se ještě po čtrnácti letech v Lindsey Vonnové krev. Její čas by měl přijít už příští zimu…

A teď, po sobotním vítězství, má Vonnová o trumf v rukávu navíc.