Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prokletá soutěž. Cyklista Wiggins si při televizní show zlomil nohu

Autor: pv, ČTK

Riskoval a stal se jednou z objetí bláznivé televizní show celebrit. Nejúspěšnější britský olympionik Bradley Wiggins musel kvůli zranění odstoupit z televizní soutěže The Jump (Skok), v níž známé osobnosti soupeří v zimních sportech. Bývalý vítěz cyklistické Tour de France, jenž v závěru minulého roku ukončil cyklistickou kariéru, si při tréninku zlomil kost v noze.

Na začátku roku přijal Wiggins výzvu a těšil se na účinkování v oblíbeném, ale prokletém televizním pořadu. Zranění celebrit totiž pronásleduje i čtvrtou řadu soutěže televize Channel 4, kterou už před Wigginsem musela vzdát kvůli poranění kolena z tréninku modelka Vogue Williamsová. V minulých letech se zranili například gymnastka Beth Tweddleová, jež musela na operaci páteře, plavkyně Rebecca Adlingtonová, veslař Steve Redgrave a atlet Linford Christie.

Wiggins v soutěži The Jump špatně doskočil a zlomil si levou nohu.
Wiggins v soutěži The Jump špatně doskočil a zlomil si levou nohu.

„Byl jsem u specialisty a mám malou zlomeninu v noze. Čeká mě tři až šest týdnů odpočinku,“ vysvětlil šestatřicetiletý Wiggins své odstoupení ze soutěže. „Nebyl to žádný hororový pád, jen malé tréninkové zranění, kvůli kterému už nebudu moci soutěžit. Nemám ani sádru, jen musím nechat nohu odpočinout,“ dodal držitel osmi olympijských medailí z dráhové a silniční cyklistiky.