Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Překvapivé zjištění po sebevraždě Rajtorala (†31): Desítky bytů za 100 milionů!

Autor: Tomáš Pokorný, Ivan Hladík

Byl to pan fotbalista. Ale taky velký pan podnikatel! František Rajtoral (†31), který se v neděli oběsil, podle zjištění Blesku investoval desítky milionů korun do nemovitostí po celém Česku. Teď budou součástí dědictví. Ale možná kvůli nim měl plnou hlavu starostí!

Dvanáct bytů v Českých Budějovicích, čtrnáct bytů v Písku. Obojí v nově postavených rezidentních domech. K tomu další tři byty v rodné Příbrami a dva zatím nezkolaudované řadové domky tamtéž.

To vše Rajtoral podle výpisu z katastru nemovitostí vlastnil sám nebo napůl s bývalým hokejovým brankářem Dominikem Halmošim (29).

Podnikat spolu začali v roce 2014. Založili pět firem na pronájem nemovitostí a bytů a v letech 2014 až 2016 postupně skoupili zmíněné bejváky. Podle renomovaného odhadu a cifer v ceníku developerů se jejich celková hodnota vyšplhala na více než 100 milionů korun!

Celkem 14 bytů patří Rajtoralovi v Písku.
Celkem 14 bytů patří Rajtoralovi v Písku.

Znalec zákulisí plzeňského fotbalu, kde Rajtoral před loňským odchodem do Turecka vyhrál čtyři ligové tituly, odhaduje, že si usměvavý blonďák mohl za kariéru vydělat 40 milionů korun. I kdyby všechny vrazil do zmíněných nemovitostí, nestačilo by to. S velkou pravděpodobností si tedy minimálně na část svého byznysu musel půjčit, ať už pomocí hypotéky, nebo formou podnikatelského úvěru.

A to by mohlo vysvětlovat spekulace o tom, že měl Rajtoral dluhy. Není jasné, kolik z téměř třicítky nových bytů se mu s jeho parťákem podařilo pronajmout. Nicméně v Turecku, kde spáchal sebevraždu, dostal od loňského srpna jen dvě měsíční výplaty, tedy dva miliony korun. Za poslední půlrok neviděl ani korunu. A tak se mohlo stát, že jednoduše neměl půjčky z čeho splácet. A chlapovi s dobrým srdcem to tížilo mysl.

Ať už ale dlužil, nebo ne, hlavní a nejspíš jedinou příčinou sebevraždy byly podle všeho těžké deprese, s nimiž František statečně bojoval dlouhou řádku let.

Explzeňský Rajtoral (†31) spáchal sebevraždu. Podívejte se na jeho kariéru
Video se připravuje ...