Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Děsivý zážitek! Vyhrál kvalifikaci na slavný závod. Pak ho přepadli, drželi mu pistoli u hlavy

Autor: ija

Vyhrál kvalifikaci na slavný závod 500 mil Indianapolis, a za pár hodin se třásl o život. Děsivou zkušenost přitom novozélandskému automobilovému závodníkovi Scott Dixonovi přinesla nevinná večerní vyjížďka do rychlého občerstvení. Když stáhl okénko a chtěl si objednat jídlo, vynořili se dva zloději, přiložili mu k hlavě pistoli a chtěli peněženku a mobil.

Stalo se to jen něco víc než kilometr od závodní dráhy, kde o pár hodin dřív Dixon ovládl kvalifikaci a zajistil si pole position na nedělní závod. Ten je netrpělivě očekávaný, protože se ho zúčastní i pilot formule 1 Fernando Alonso. 

Scott Dixon s trofejí pro vítěze kvalifikace na 500 mil v Indianapolis.
Scott Dixon s trofejí pro vítěze kvalifikace na 500 mil v Indianapolis.

Vítěz Indy z roku 2008 Dixon spolu s kamarádem, někdejším pilotem Dariem Franchittim, vzali auto a před desátou večerní vyrazili sobě a partě kolegů pro jídlo. „Když si objednávali a měli stažená okénka, přiběhli k nim dva mladí kluci s pistolí,“ uvedl Dixonův týmový parťák Tony Kanaan.

„Přiložili Scottovi pistoli Dixonovi k hlavě a chtěli jeho peněženku a telefon. Člověk by nečekal, že se něco takového stane. Původně jsem měl jet s nimi,“ dodal. „Já jsem z Brazílie, takže jsem na to tak trochu zvyklý. Ale jsem rád, že jsou v pořádku. Aspoň si teď z nich můžu tropit žerty.“

Podle policie byli krátce po přepadení zatčeni dva mladíci, čtrnáctiletý a patnáctiletý.