Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Život fotbalisty Bystroně (†34) ve Švýcarsku před sebevraždou: Vydělával si na stavbě

Autor: zal, nka

Měl velké dluhy. Zřejmě i proto odešel bývalý fotbalista Plzně David Bystroň (†34) do Švýcarska, kde hrál šestou ligu za Ilanz a kde pracoval pro stavební firmu. Jenže minulost si ho našla i tam. V pátek se oběsil v pronajatém domě.

„Všichni jsme samozřejmě v šoku. Nikdo to nečekal,“ řekl Blesku Beat Dermont, mluvčí klubu US Schluein Ilanz. „Byl u nás velmi krátce, jen tři nebo čtyři měsíce. Za tu dobu se s námi dobře sžil. I na hřišti si vedl tak, jak jsme očekávali,“ dodal.

Podezření, že by si chtěl David sáhnout na život, nikdo v městečku ležícím v kantonu Graubünden na jihovýchodě země, neměl. „To vůbec ne. K fotbalu si našel práci a fungovalo to dobře. Dělal ve firmě, která staví lešení,“ uvedl Dermont na adresu fotbalisty, který se kdysi vyučil jako kuchař-číšník.

Bystroň byl nalezen v pátek spolu s dopisem na rozloučenou v domě v nedaleké vesnici, který sdílel se dvěma spoluhráči. Tým zpráva o sebevraždě českého obránce velice zasáhla, a tak nenastoupil k sobotnímu utkání proti FC Widnau. „Zápas jsme odložili. Hráči teď mají samozřejmě jiné myšlenky,“ oznámil mluvčí Dermont.

David Bystroň na týmovém fotu švýcarského Linth 04, kde hrál fotbal naposledy
David Bystroň na týmovém fotu švýcarského Linth 04, kde hrál fotbal naposledy

Zemřel David Bystroň, hlavičkář, co vyhrál ligu s Baníkem i Plzní
Video se připravuje ...