Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Proslov, který rozbrečí! O Schumacherovi už mluví, jako by nebyl mezi živými

Autor: pv

Měla to být oslava, ale výroky to spíš připomínalo funus. Legendární pilot formule 1 Michael Schumacher (48) byl v pondělí uveden do Síně slávy německého sportu. O sedminásobném mistrovi světa dojemně promluvil bývalý šéf sekce motosportu automobilky Mercedes Norbert Haug. Chvílemi jeho řeč vypadala, jako by Schumacher, který se od vážné nehody na lyžích v prosinci 2013 stále neukázal mezi lidmi, nebyl mezi živými.

Byl to nejemotivnější moment večera. Během uvádění do Síně slávy německého sportu si vzal řeč Norbert Haug, bývalý šéf Mercedesu, za který ve formuli 1 jezdil ke konci kariéry Michael Schumacher .

Michael Schumacher málem přišel o život při nehodě na lyžích.
Michael Schumacher málem přišel o život při nehodě na lyžích.

„Michael byl posel motosportu a ikonou pro všechny řidiče na celém světě. Škoda, že tu nemůže být dnes s námi,“ dojemně pravil Haug. Místo slavného pilota na akci přišla jeho manažerka Sabine Kehmová, která neustále úzkostlivě tají, jak je na tom Schumacher po zdravotní stránce.

Společně s bývalým jezdcem formule 1 byla do Síně slávy uvedena i teprve třicetiletá německá biatlonová hvězda Magdalena Neunerová. Dvojnásobné olympijské vítězka není aktivní sportovkyní od roku 2013.