Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Díky, Stramaccioni! Fanoušci Interu slaví Biabianyho odchod do Sparty

Autor: bko

Podle pohledu na sociální sítě to nevypadá, že by fanoušci Interu Milán dvakrát smutnili nad ztrátou křídelníka Jonathana Biabianyho. Francouzský rychlík má napodruhé nakročeno do pražské Sparty, kde by už ve středu měli oficiálně oznámit jeho příchod na roční hostování s opcí. A někteří příznivci Interu v nadsázce děkují kouči Stramaccionimu, který si ho do svého českého angažmá vyžádal.

Mohutná oslava na náměstí, konfety nebo obrázek popelářského auta vysypávajícího odpad. I tak reagovali někteří fanoušci Interu Milán na zprávu, že Jonathan Biabiany míří do Sparty. Informaci italských médií o dohodě potvrzuje i zdroj deníku Sport, devětadvacetiletý Francouz už navíc v úterý přiletěl do Prahy.

Díky, Stramaccioni! Fanoušci Interu se radují z odchodu Jonathana Biabianyho
Díky, Stramaccioni! Fanoušci Interu se radují z odchodu Jonathana Biabianyho

Biabiany by měl přijít do Sparty na roční bezplatné hostování, až v případě přímého postupu do příštího ročníku Ligy mistrů by se aktivovala opce na trvalý přestup. Potom by za něj Sparta Interu zaplatila 4,5 milionu eur, tedy 117 milionů korun.

Reakce fanoušků italského týmu ovšem o nějakém smutnění nevypovídají, spíše naopak. „Nebuďte z té zprávy příliš nadšení, je to hostování s opcí, což znamená, že příští rok ho tu máme zpátky,“ konstatuje třeba jeden z fanoušků na konto slavících kolegů.

Pravda je, že Biabiany v minulém ročníku italské Serie A nasbíral všehovšudy čtyři starty a celkem odehrál 149 minut. Otázkou je také jeho zdravotní stav, protože Francouz musel vynechat celou sezonu 2014/15 kvůli problémům se srdcem.

Nicméně italský kouč Andrea Stramaccioni jeho schopnostem evidentně věří a s rychlonohým fotbalistou údajně počítá na hrot jako doplněním Davida Lafaty či Marka Janka, nebo na pravé křídlo.