Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nechtění hráči pražských "S". Berou milionové výplaty, kdo si je vezme?

Autor: nem

Zaštupovat vlastnoručně děravou stulpnu je pro fotbalového činovníka větší rachota než prodej plejera, který se mu jaksi nehodí do krámu. Zvláště, když je dražší než pronájem Vyšehradu...

Nehodí se do koncepce trenérovi, kterému se zdá, že nemaká, jak by měl. Nevyjdou spolu bez kontroverze ani na gulášovku do klubové vývařovny...

Prachatá pražská »S« vrážela do zahraničních posil peníze ve stylu: „Když vy břízolit, tak my kachličky.“ Sparta a Slavia nalákaly novice na milionové gáže, jenže tahle nákladná položka na nich visí i v budoucnosti u chlapců, kterých se chtějí zbavit.

Jak to funguje? Ztuha! Je to drahý špás, jelikož hoši mají nasmlouvané takové gáže, při kterých se bafuňářům jiných tuzemských spolků protáčejí panenky.

„Pokud Sparta, nebo Slavia chtějí, aby jejich hráč hrál jinde v Čechách, tak se s klubem, který ho chce, dohodnou zhruba na poměru osmdesát ku dvaceti procentům ve vyplácení výplat. V některých případech ho platí úplně,“ pověděl Blesku jeden z hráčských manažerů.

Václava Kadlece pronásledují ve Spartě časté zdravotní komplikace
Václava Kadlece pronásledují ve Spartě časté zdravotní komplikace

A teď si představte, že pořád ještě šikovný, ale nevyužitý forvard Václav Kadlec bere ve Spartě podle kuloárů milion kaček měsíčně. Lépe by mu šel duet s Andreou Bocellim než s koučem Andreou Stramaccionim, jenž se ho chce údajně zbavit (zatím jej nechal odehrát v mistrácích jen 45 minut).

Kam by mohli Letenští Václava asi tak šoupnout? „Chtějí ho poslat hostovat, ale Vašek je drahý. Mluví se o Mladé Boleslavi, o Liberci a o Jablonci. Venku snad jen druholigový německý Norimberk,“ prozradil zdroj blízký vedení letenského klubu. No, a že by to v Bavorsku vzali na sebe?

Hráči k mání ve Spartě a Slavii

Václav Kadlec (25)
Klub: Sparta
Post: útočník
Měsíční plat: 1 milion Kč
Zájemci: Ml. Boleslav, Jablonec

Vukadin Vukadinovič (26)
Klub: Sparta
Post: krajní half
Měsíční plat: 400 000 korun
Zájemci: ?

Lukáš Juliš (22)
Klub: Sparta
Post: útočník
Měsíční plat: 400 000 Kč
Zájemci: Teplice

Mario Holek (30)
Klub: Sparta
Post: stoper
Měsíční plat: 500 000 korun
Zájemci: Zlín, Brno

David Bičík (36)
Klub: Sparta
Post: brankář
Měsíční plat: 250 000 Kč
Zájemci: Liberec

Jasmin Ščuk (27)
Klub: Slavia
Post: středopolař
Měsíční plat: 300 000 Kč
Zájemci: Ml. Boleslav

Marko Alvir (23)
Klub: Slavia
Post: záložník
Měsíční plat: 400 000 Kč
Zájemci: ?

Pozn.: U gáží se jedná o odhad.