Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Olympijská snowboardistka Šárka Pančochová šťastně žije v holobytě

Autor: pv

Ke spokojenosti toho příliš nepotřebuje. Freestyle snowboardistka Šárka Pančochová (26) si v Praze kousek od centra pronajala byt, ale mnoho nábytku v něm nenajdete. Olympionička je neustále na cestách a ve svém útočišti nemá dokonce ani postel.

Neustále létá po celé zeměkouli a s partou kamarádek trénuje nebo natáčí videa. Na poslední čtyři měsíce ale prknařka Šárka Pančochová zakotvila v Praze kousek od přístavu v Holešovicích, protože chodila pravidelně na rehabilitace.

„Já se vždycky zdržím jenom tak tři týdny na jednom místě. Rehabilitovala jsem ale ramena a mého fyzioterapeuta Kubu mám z Holešovic jen 3 zastávky tramvají přes Vltavu,“ prozradila Pančochová webu redbull.cz.

Pracovní stůl a židle jsou jediné kusy nábytku, které má Pančochová doma
Pracovní stůl a židle jsou jediné kusy nábytku, které má Pančochová doma

Česká reprezentantka pochází z Jižní Moravy a často tráví čas u bratra ve Zlíně. V Praze se ale snowboardistce zalíbilo. Jen stále neví, jestli ve svém bytě zůstane napořád.

„Abych řekla pravdu, nemám nejmenší ponětí, kde bych chtěla bydlet. Vím, že to bude muset být na horách a dům se zahradou, abych si mohla pěstovat nějakou zeleninku. Ale to je tak všechno, co v tuhle chvíli zvládnu vymyslet,“ řekla dvojnásobná olympionička, která má doma jediné dva kusy nábytku – stůl se židlí a spí na zemi na matraci.

„Přivezla sem si jenom pár věcí z Moravy. Ale žiji celkem minimalisticky a skoro nic tu nemám. Ještě bych chtěla houpací křeslo,“ smála se Pančochová a přemýšlí o tom, že si koupí nafukovací bazének. „To místo má takovou dobrou energii a ráda tady trávím čas. Někdy jen opalovačka na balkóně nebo si tady jenom tak sedím a čtu. Říkala jsem si, že si pořídím dětský bazének a dám si ho na balkón a umíchám si nějaký koktejl,“ vtipkovala vítězka velkého křišťálového glóbu.

Nyní je už ale zase na cestách v Severní Americe a chystá se i na Nový Zéland, kde bude do konce října a bude tam absolvovat i první závod Světového poháru. „Po Evropě jezdím v obytné dodávce a v Americe mám Subaru a v tom taky bydlím, když je léto. V zimě lítám všude, tak nemá moc smysl mít stálé bydlení,“ vyjasnila Pančochová, kde se nejčastěji nachází.