Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C

Jako první žena chtěla do drsné NFL. Dvakrát si kopla a sen skončil

Autor: pta, iSport.cz

Mohla změnit velké tabu. Lauren Silbermanová byla zatím nejblíž tomu, aby si jako první žena v historii zahrála NFL. Sen osmadvacetileté hráčky amerického fotbalu ale skončil záhy. Při přípravném kempu předvedla dva kopy a trenéry neoslnila. Myšlenky na profesionální kontakt v soutěži vrcholící každý rok slavným Super Bowlem může pustit z hlavy.

Jako přitěžující okolnost mohla bývalá hráčka fotbalu v zámoří zvaného soccer brát zranění stehna. Přesto při dvou kopech na vzdálenost 19 a 13 yardů evidentně příliš neoslnila. Trenéři ji potom odvolali a v další přípravě už nepokračovala.

„Byla bych opravdu velmi ráda, kdyby mi ještě někdo dal šanci. Teď to záleží na manažerech,“ řekla po neúspěšném pokusu vstoupit do světa drsné hry plné ostrých střetů na hřišti.

Už na konci roku 2011 vedení NFL zrušilo jakákoliv omezení a do soutěže mohli vstoupit také ženy. Žádná se nedostala tak daleko jako Silbermannová – přes první pokroky zůstávají vyhlídky na start první americké fotbalistky v NFL stále ještě hodně daleko.

VIDEO | Podívejte se na jeden z kopů Silbermanové na zkušebním kempu NFL