Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Válka o titul Plzeň vs. Sparta vrcholí: Vezou domů kapříky?

Autor: Petr Němec

Tak se předveďte, pracháči! Ukažte, jací jste doma proroci! Majitel Plzně Tomáš Packlík (47) a vlastník Sparty Daniel Křetínský (37) se dnes ve válce o titul utkají ve svých rodných končinách.

Tři kola před koncem ligy vede Paclík tabulku o dva body, ale nesmí v Olomouci ztratit ani jeden. Jinak ho totiž Křetínský výhrou v Brně dožene, či předežene. Oba musí zvítězit! Copak asi vlečou ve svých taškách na rodné hroudy? Že by pověstné »kapříky«?

Láska Sigma

Všemi mastmi mazaný Paclík začal na Hané s podnikáním. Z informací o daňovém poradenství, kterým se mimo jiné zabývá, plynou jeho vazby na Statutární město Olomouc a Krajský úřad Olomouc. A nejen to.

Když se v roce 2010 zmocnil Plzně, nepřestal sponzorovat Sigmu. „Viktoria je klubem mého srdce a Sigma je hned číslo dvě,“ vyznal se ze své lásky Paclík. Bude to dnes večer stačit, nebo vytáhne ze své aktovčičky nějakou tu »bumášku«?

Uzbrojí Zbrojovku?

Vychytralý energetický magnát z Letné Křetínský vystudoval v Brně práva a jeho rodina tam má počertech silnou pozici. Otec Mojmír je vedoucím Katedry teorie programování na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity, matka Michaela je soudkyní Ústavního soudu.

Navíc »Křéta« pustil Zbrojovce na hostování supertalentovaného stopera Jakuba Brabce, jenž jihomoravský mančaft táhne k záchraně. Vliv a vděk jsou silné zbraně, ovšem přijít na Srbskou ulici s prázdnou kabelou jako na začátku korupční aféry, by se v tuzemské fotbalové džungli nemuselo vyplatit…

Kalí vodu

„Pokud budou výkony rozhodčích až do konce soutěže v pořádku, tak konečné postavení mužstev v tabulce vnitřně přijmu,“ naznačil Křetínský serveru aktuálně.cz, že by se smířil i s druhým místem. Kalí vodu! Chce titul za každou cenu!