Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Pikantní souboj tenisových znalostí: Kvitová versus Cibulková. Kdo vyhrál?

Autor: Pavel Novotný

Velmi zajímavý duel se konal na turnaji v Carlsbadu mezi Dominikou Cibulkovou a Petrou Kvitovou. Po kurtu však nelétaly tvrdé výměny, jak by se mohlo zdát. Obě tenistky se totiž ocitly pod palbou dvojice moderátorů, kteří českou a slovenskou jedničku vyzkoušeli ze znalostí tenisové historie. A bylo to opravdu hodně zajímavé.

Vše začalo celkem nevinně. Hlavní úlohu v celém spotu měla coby obhájkyně titulu z loňského roku Dominika Cibulková, která si postupně popovídala s celou řadou svých soupeřek jako jsou Viktoria Azarenková, Agnieszka Radwaňská, Roberta Vinciová, Ana Ivanovičová či Laura Robsonová.

Hlavní pozornost, alespoň z pohledu českého fanouška, však vzbudil rozhovor právě s wimbledonskou vítězkou z roku 2011 Petrou Kvitovou. Moderátoři se nejdříve drželi v klasických mezích.

Otázky na to, co Petra Kvitová dělala od konce letošního Wimbledonu až po turnaj v Carlsbadu, jak se dívá na oslavy Cibulkové v tobogánu potom, co minulý rok turnaj vyhrála, se vešly do rámce tradičních rozhovorů, potom to ale začalo být zajímavější.

VIDEO: Rozhovor s Cibulkovou a Kvitovou najdete v čase 5:25 až 13:10

Moderátoři se rozhodli vyzkoušet tenisové hvězdy ze znalostí vzdálenější i blízké historie jejich sportu. Cibulková a Kvitová tak musely odpovídat například na otázky typu: Jaká hráčka byla nejdéle světovou jedničkou, kdo vyhrál v roce 1988 tzv. Golden Slam (čtyři grandslamy plus olympiádu), jaká tenistka byla nejmladší světovou jedničkou apod.

Lepší přehled nakonec ukázala česká jednička, která zvítězila 3:2. A více se jí daří zatím i na kurtech. V druhém kole si fulnecká rodačka poradila s Britkou Robsonovou, naopak obhájkyně titulu Dominika Cibulková se pakovala již v kole prvním, když podlehla Ivanovičové.

Zajímavý rozhovor Dominiky Cibulkové s Petrou KvitovouFoto facebook.com