Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Štěpánek slibuje Čechovi penaltovou odvetu: Příště dám pět z pěti

Autor: rjm

Vítěznou penaltovou bitvu má za sebou gólman Chelsea Petr Čech. Během zámořského turné na něj ze značky pokutového kopu pálil jeho kamarád, tenista Radek Štěpánek. Z pěti pokusů Čech pustil do sítě jen dva a čest fotbalu byla zachráněna. „Příště chci být lepší a dát pět z pěti,“ sliboval krajanovi s úsměvem Štěpánek.

Ten léčil před pár dny zklamání z vyřazení ve dvouhře na turnaji ve Washingtonu. Když přišla šance, aby se svým trenérem Petrem Kordou navštívil Chelsea, neváhal ani chvilku.

„Když jsem ve dvouhře vypadl, byl jsem zklamaný. Pak přišlo to pozvání od Petra a to byla ta nejlepší možnost, jak na tu porážku zapomenout,“ konstatoval Štěpánek.

VIDEO: Podívejte se, jak tenista Štěpánek kope penalty na Petra Čecha

S Petrem Čechem je kamarád už delší čas, pravidelně jsou oba muži v kontaktu, ale vzhledem k tomu, jaké provozují sporty a cestují po světě, se potkávají jen zřídka. Tohle byla ideální chvíle, jak vše napravit.

„Je to asi potřetí, co se to povedlo. Poprvé to bylo v roce 2007 v Los Angeles, to si pamatuji, protože jsem tam vyhrál turnaj. A podruhé to bylo v Moskvě,“ pátrá v paměti po vzácných setkáních tenista. „Vždycky jsem z toho nadšený, Chelsea vážně moc fandím.“

Štěpánek se také přiznal, že kamarádovi trochu závidí to, že hraje kolektivní sport.

„To je vlastně jediná věc, kvůli které na Petra tak trochu žárlím. Já miluji týmové soutěže, a když vidím, jak všichni ti chlapi prožívají ty velká vítězství i porážky, tak musím říct, že mi to v tenisu chybí,“ přiznal český tenista, který je známý tím, jak rád hrát hraje tenisový Davis Cup. „To mě moc baví.“

Setkání kamarádů bylo plné sportu. Nejdřív si zahráli tenis a pak zábavu opepřil penaltový souboj. Z pěti pokusů ale Štěpánek dokázal dát gól jen ve dvou případech.

„Při tenisu dostal Petr několik rad a hrál velmi dobře. Učí se hodně rychle, až mě to zaskočilo,“ usmívá se Štěpánek a zároveň slíbil, že až příště dostane šanci kopat na Čecha penalty, také se polepší. „Doufám, že dám pět z pěti,“ zubil se tenista.

Tenista Radek Štěpánek si v zámoří vyzkoušel zahrávání penalt na jednoho z nejlepších gólmanů světa - Petra Čecha. Brankáři Chelsea dal dva góly z pěti pokutových kopů
Tenista Radek Štěpánek si v zámoří vyzkoušel zahrávání penalt na jednoho z nejlepších gólmanů světa - Petra Čecha. Brankáři Chelsea dal dva góly z pěti pokutových kopů