Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Federer dbá o svůj vzhled: Utrácím hodně peněz, nechci být viděn ve stejné košili

Autor: Pavel Novotný

Elegán každým coulem. Na kurtu, i mimo něj. Roger Federer je sportovní ikonou se vším všudy. Se stejnou elegancí, s jakou se ukazuje na dvorci, se pohybuje i před televizními  kamerami v zákulisí či v reklamních spotech. Vždy si můžete být jisti, že uvidíte elegána v dokonale padnoucích šatech.

"Sportovci obecně jsou velmi přísně sledovaní veřejnosti a čím více jste úspěšní, tím větší tento zájem je," říká tenisová legenda.

Módu bere Roger Federer opravdu vážně. Na pomoc si přivzal i šéfredaktorku módního časopisu Vogue Annu Wintour.

"Ano, stará se o mě. Nemůžu jí ani dost poděkovat za její rady. Nejde jen o mě, pomáhá s módou i mé ženě a je naší velkou přítelkyní už řadu let," dodává Roger.

"Anna miluje tenis, hraje ho každé ráno. Byla to ona, kdo mě podporoval a dodával mi sílu a odvahu do další práce. Když teď potřebuje jakoukoliv radu ohledně tenisu, snažím se jí pomoct v maximální možné míře," nešetří superlativy na Wintourovou tenista.

"Za módu utratím opravdu hodně peněz. Je to dobrá investice. Nechci být na fotkách viděn pořád ve stejných šatech, musím své oblečení měnit. Moje žena mi často nakupuje oblečení. Je fantastické, jaký má vkus. Vždy mi koupí šaty, které perfektně sedí," klání poklonu své ženě Mirce FedEx.

"Prada, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton. Tyto značky jsem hodně nosil, ale už jsem zkusil celou řadu jiných. Nejdůležitější ze všeho je, abyste se v šatech cítili pohodlně. Ze začátku jsem se v luxusním oblečení necítil příliš dobře, ale dnes už to není žádný problém," říká sedmnáctinásobný grandslamový šampion.

Roger Federer na pondělní tiskové konferenci v Bastaadu
Roger Federer na pondělní tiskové konferenci v Bastaadu