Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mirka o Federerovi: Prozradila, kdy se do Rogera zamilovala!

Autor: Pavel Novotný

Patří k jednomu z nejsledovanějších párů nejen sportovního světa. Roger Federer a Mirka Vavrinecová poutají pozornost všude, kde se objeví. Od jejich seznámení na olympijských hrách v Sydney v roce 2000 uplynulo již dlouhých třináct let, přesto informace z jejich života vyvolávají stále obrovský zájem. Nyní Rogerova manželka prozradila, kdy se do svého muže zamilovala...

Vidíte, jak se Roger Federer prohání po kurtu? Tak se můžete s jistotou vsadit, že na tribuně sleduje jeho počínání manželka Mirka. Toto spojení je stejně neoddělitelné jako fotbal v Brazílii.

Tento pár prostě budí obrovský zájem a nepotřebuje k tomu život plný skandálů vyšperkovaný drogami, divokými mejdany a rozličnými sexuálními partnery, které se střídají se stejnou jistotou den a noc.


Mirka Vavrinecová se se svým mužem seznámila ještě coby aktivní tenistka. Její kariéru ukončilo až zranění paty. Nad tenisovým koncem však nikdy netruchlila. "Každé jeho vítězství, kterého dosáhl, bylo vítězstvím i pro mě. Bylo to, jako bych vyhrála já sama," říká slovenská rodačka.

Její muž jí však nezůstává nic dlužen. "Bez své ženy už bych dávno nehrál." Nebo: Když jsem se s Mirkou potkal, neměl jsem na svém kontě žádný grandslamový ani jiný turnajový titul. Dnes jich mám 76," posílá své o tři roky starší ženě další kompliment grandslamový král.  

První řádky do knihy o vzniku manželství slavného tenisového páru se však začínaly psát již 14 dní před olympijskými hrami v Sydney na tréninkovém soustředění v Bienne.

"Rogera jsem poprvé viděla, jak zpívá Backstreet Boys. Od té doby jsem ho začala mít ráda,"vzpomíná Mirka. "Nevěděla jsem, že Roger je tak zábavný," prohlásila tehdy nadějná dvaadvacetiletá tenistka.

Jasnější obrysy budoucího hvězdného páru se však začaly rýsovat až v Sydney.  Na první pusu si rozhodně vzpomínám, ale musela jsem si na ní počkat, dočkala jsem se jí až poslední den Her," vzpomíná s odstupem času na setkání se svým budoucím mužem rodačka z Bojnic.


11. dubna roku 2009 byl dlouholetý vztah završen slavnou svatbou, o tři měsíce později přišla na svět dvojčátka Mila Rose a Charlene Riva. "Chceme mít velkou rodinu, plánujeme další děti," reagoval po narození  potomků nadšený Roger.

"Miluji svou roli otce a nemůžu se dočkat doby, kdy se budu moci naším dětem věnovat na sto procent," dodal sedminásobný wimbledonský vítěz.

To samé si přeje i jeho žena Mirka. "Chci, aby můj muž byl pro naše děti vzorem. Aby si s nimi hrál, aby ho měly doma. Bylo by fajn, kdyby se spolu věnovali třeba fotbalu a dalším sportům," prohlásila ještě před narozením obou holčiček.

Rodinná pohodička v podání slavného páru
Rodinná pohodička v podání slavného páru