Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dvojčátka Rogera a Mirky slaví čtvrté narozeniny: Rostou jako z vody!

Autor: Pavel Novotný

23. červenec roku 2009 bude navždy zapsán jako nejšťastnější den Rogera Federera. Ne, nezískal svůj další grandslamový titul, ani nepokořil rekord v počtu vyhraných zápasů. Tento den se švýcarskému velikánovi a jeho ženě Mirce narodila dvojčátka Charlene Riva a Myla Rose.

Roger Federer vyhrál neskutečných sedmnáct grandslamových titulů, překonal rekordy v počtu nejdelšího setrvání na pozici světové jedničky, sedmkrát vyhrál nejslavnější turnaj světa Wimbledon. Ve výčtu úspěchů brzy dvaatřicetiletého tenisty bychom mohli pokračovat.

Přesto on sám si nejvíce cenní toho, co mu žádný vyhraný tenisový zápas či turnaj dát nemůže. A to svého rodinného života se svou ženou a bývalou tenistkou Mirkou Federerovou, za svobodna Vavrinecovou.

Rodačka ze slovenských Bojnic sama hrála aktivně tenis, na žebříčku se dostala do osmé desítky světového žebříčku. K tenisu přivedla brzy pětatřicetiletou Mirku česká rodačka Martina Navrátilová.

Na olympijských hrách v Sydney v roce 2000 se tehdy dvaadvacetiletá seznámila se svým současným mužem Rogerem Federerem, s kterým také reprezentovala Švýcarsko na Hopmanově poháru (soutěž smíšených družstev).

Mirka Vavrinecová se svým budoucím mužem Rogerem Federerem Mirka Vavrinecová se svým budoucím mužem Rogerem FedereremFoto Repro: Youtube

O dva roky později se však musela s aktivní kariérou kvůli přetrvávajícímu zranění paty rozloučit. Právě to však mohlo paradoxně stát za zrodem největšího tenisového velikána, jakého svět bílého sportu poznal.

Mirka se mohla svému muži naplno věnovat. Cestovala s ním na všechny turnaje po celém světě, navíc jako bývalá profesionálka měla pochopení pro život na okruhu.

11. dubna roku 2009 se konala slavná svatba, o tři měsíce později se slavnému páru narodila vytoužená dvojčátka. A ta se mají opravdu čile k světu.

V úterý oslaví Charlene Riva a Myla Rose již své čtvrté narozeniny, a jak se můžete přesvědčit v naší fotogalerii, rostou opravdu jako z vody.

Dvojčátka nechybí ani na řadě zápasů svého slavného táty
Dvojčátka nechybí ani na řadě zápasů svého slavného táty