Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Lojda se v New Yorku převléká jako celebrita: Má skříňku po Roddickovi

Autor: jip

Tenistu Dušana Lojdu čeká na US Open teprve kvalifikace, ale už teď se na posledním grandslamu roku převléká jako prvotřídní hvězda. V hlavní mužské šatně dostal skříňku, která po více než deset roků patřila domácímu favoritovi Andymu Roddickovi. Ten právě na US Open vloni ukončil kariéru.

Lojda sám je vítězem US Open v juniorské kategorii z roku 2006, do New Yorku létá už osmým rokem a při „fasování“ skříněk v šatně na hlavním stadionu Arthura Ashe využil známosti.

„Přišel jsem do šatny a požádal u personálu, s nímž se trochu znám, o skříňku. A chlápek mě zavedl na místo, kde byla Roddickova skříňka hned vedle boxu pro Lleytona Hewitta. S trochou nadsázky mu říkám, ať mi dá tu po Roddickovi, když už nehraje. A on, jestli ji fakt chci. Když jsem řekl, že ano, dostal jsem ji,“ řekl k neobvyklému zážitku Lojda.

Kvalifikanti mají v New Yorku šatnu společnou s účastníky hlavní soutěže. S Lojdou se v ní usadil i Jan Mertl, společně i trénují.

„Skříňky pro šampiony jsou samozřejmě větší než pro nás,“ smál se Lojda.
Další překvapení ho čekalo ještě o pár hodin později, když do šatny z tréninku dorazil Hewitt, sám vítěz z newyorského turnaje z roku 2001!

„Jeho trenérem je Peter Luczak, se kterým jsem dřív hrával. Prohodili jsme pár slov, aby se nedivil, že jsem ve skříňce vedle něho. On na to, že to je jasný, když tady Andy není, že je moje. Popřáli jsme si hodně štěstí,“ řekl Lojda.

Probojovat se do hlavní soutěže a mít šanci se třeba i s Hewittem utkat na kurtu, to teď bude jeho cílem v kvalifikaci. Ruleta o poslední volná místa začíná dnes. Určité problému mu dělá kyčel, se kterou se poslední týdny potýká.

„Po třech týdnech jsem si byl s Mertlem zahrát z místa a šlo to. Uvidím, co to udělá po dvou trénincích za den. Bojovat budu,“ dodal Lojda.