Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Majitel stáje MotoGP AB Cardion Karel Abraham starší: Tady je jeho království

Autor: ps

Po celém světě ho znají jako majitele stáje AB Cardion jezdící MotoGP. Karel Abraham starší (44) je ale především úspěšným podnikatelem. Spojení byznysu a milovaného sportu na dvou kolech může být důvodem, proč si své království postavil mezi centrem Brna a Masarykovým okruhem.

„Tohle téma vůbec nebudu komentovat,“ odmítl Abraham s tím, že se nechce chlubit, kde bydlí. Majitel investiční společnosti A. B. R. Invest, se nechce předvádět. Blesk se přesto rozhodl, že se na jeho království zblízka podívá.

Ve vesničce nedaleko od brněnského okruhu vyčuhuje přes kamennou zeď a zdobenou železnou bránu honosný dvoupatrový dům.

Takhle vypadá sídlo Karla Abrahama.
Takhle vypadá sídlo Karla Abrahama.

K jeho hlavnímu vchodu (je chráněn kamerou) vede široká cesta zakončená točnou – přesně tak, jak to bývá v amerických filmech! Během Velké ceny je bezpečnost zvýšená o dva členy ochranky.

Nádherný kousek architektury je situován kolem hlavní budovy, vedle ní stojí garáže. Součástí stavby s podlahovou plochou 680 m2 je podle informací Blesku také bazén a posilovna. Realitní makléři odhadují její cenu na 15 milionů korun.

Pohled ze vzduchu ukazuje celý objekt.Foto Foto google maps

Žene ho láska k motorkám

Otec motocyklového závodníka Karla Abrahama (23) se rozhodně nenudí. Kromě obchodních povinností se totiž zapojuje do řady aktivit mimo své výnosné podnikání.

Je to už osm let, co jeho stáj AB Cardion působí v seriálu mistrovství světa. „Do motorek jsem se zamiloval. Úplně mě to vtáhlo do toho dění,“ popisoval Abraham. Přes několik tvrdých období se tým vypracoval až do nejprestižnější třídy MotoGP. „Naše situace se za tu dobu tak stabilizovala, že do chodu týmu téměř nemusím zasahovat,“ dodal Abraham, jehož další aktivitou je dohled nad chodem největšího českého automotodromu v Brně. Aby toho nebylo málo, stal se šéfem Českého svazu motocyklového sportu. Dnes je jednoznačně v pozici nejmocnějšího muže českého motocyklového sportu.