Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Haindlová přinesla Krausovi kopačky: Na FAČR bych vyházela i uklízečky

Autor: pta, iSport.cz

Tenhle pořad se určitě šéfovi Fotbalové asociace ČR Miroslavu Peltovi líbit nebude. V Show Jana Krause, kterou vysílá dnes večer Prima, se do kritiky poměrů v českém fotbale, pustila Markéta Haindlová. Bývalá předsedkyně odvolací a revizní komise, která zvažovala kandidaturu na předsedkyni FAČR a dnes vede hráčské odbory si nebrala servítky.

Na úvod své návštěvy v populární talk show Haindlová předala Krausovi jako dárek pár nových kopaček. A i přihlášku do fotbalových odborů. Moderátor srovnával, jak vidí prostředí fotbalu a politiky, jež v jeho pořadu zastupoval v parlamentních volbách kandidující zpěvák Daniel Hůlka.

„Hůlka šel do politiky, já bych šel na fotbal. To bychom na tom byli nakonec stejně," zahlásil Kraus.

Kromě Markéty Haindlové vystoupil v show Jana Krause také zpěvák Daniel Hůlka a majitel agentury zajišťující alibi na zakázku Petr Macháček
Kromě Markéty Haindlové vystoupil v show Jana Krause také zpěvák Daniel Hůlka a majitel agentury zajišťující alibi na zakázku Petr Macháček

Potom se zajímal, co by Haindlová udělala, pokud by se předsedkyní FAČR skutečně stala. „Nejdřív bych všechny vyházela, včetně uklízeček. Myslím, že svaz by se měl řídit jako firma," vysvětlovala Krausovi.

Jenže takovou příležitost nedostala, pro její kandidaturu se nedošla dostatečná podpora, ačkoliv některé kluby, které ji chtěly pomoci s kandidaturou. „Neříkám, že bych fotbal spasila. Ale říká se, že by v každé firmě měla být nějaká názorová opozice," přemýšlela Haindlová.

Už se ji alespoň částečně podařilo zlomit předsudky, které vůči ženám ve fotbale ze strany mužů panují. „Nejdřív to bylo těžší, mysleli si, že jsem se asi zbláznila, ale teď už se se mnou občas někdo o fotbale i baví."