Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Vzpoura proti Šmicrovi! Za koncem manažera nároďáku je stížnost některých hráčů Peltovi

Autor: Ondřej Michálek, Petr Němec

Máš smůlu, »Štístko«! Vladimír Šmicer (40), nekonfliktní pohodář a taky manažer fotbalového nároďáku, bude z realizačního týmu vyhozen. V zimě nedostane novou smlouvu.

Vybral si ho šéf svazu Pelta jako obětního beránka za zvrzanou kvalifikaci MS? Je to šokující, ale podle zjištění Blesku šli Šmicrovi po krku i někteří hráči! Vyvolali vzpouru.

I ty, Brute?

Zní to skoro neuvěřitelně, že by se reprezentantům znelíbil ten, který s nimi ještě kopal. Ale je to tak! Někteří plejeři vrazili »Šmícovi« dýku do zad na mítinku s Peltou. Roli Caesarova spoluvraha Bruta měl sehrát i gólman Čech. „Šmicer sedí těm, kteří si rádi popovídají na baru. Superprofíkům, jako je Čechíno, ne. Vím, že tam bylo několik stížností od výběru hotelů až po špatnou komunikaci,“ řekl Blesku bývalý člen realizačního týmu áčka.

Sůl v očích

Není tajemstvím, že hračička Šmicer byl Peltovi solí v očích i kvůli svým golfíčkům. „Traduje se o něm, že funkci manažera zvládá po telefonu z golfových turnajů,“ podotkl jeden z hráčských agentů. „Pelta ho chtěl vyhodit už asi před čtyřmi měsíci, ale tehdy Vláďu podržel kouč Bílek,“ připojil náš zdroj.

Udivený »Štístko«

„O tom, že by si kluci stěžovali, nic nevím. Předseda Pelta mi oznámil, že neprodlouží mou smlouvu. Na jeho schůzce s hráči jsem nebyl, a jestli se jim něco nezdálo, měli to říct mně,“ pověděl včera Blesku udivený Vladimír Šmicer. „Myslím, že podmínky měli jaksepatří. Chyba se stane, ale podle mě žádná zásadní nebyla,“ zastal se svých čtyř let ve funkci. Co jiného mu zbývá?

Až 18 vyhazovů

Když se mluví o rozprášení realizačního týmu nároďáku, málokdo si uvědomuje, že to obnáší 18 lidí.

Tuhle partu, v níž už chybí trenér Bílek, se chystá Pelta koncem roku rozprášit. Kdo, kromě manažera Šmicra, skončí? Podle všeho asistenti Pešice s Galáskem i trenér brankářů Stejskal. Kustod Šíma prý měl s několika borci »menší trpělivost«, i on je tedy na ráně. Dále jsou v týmu mj. tři fyzioterapeuti, dva lékaři, dva maséři, vedoucí Dudl, mluvčí, kondiční trenér, i videotechnik. Kdo jmenuje jejich nástupce? Hlavní slovo budou mít nový trenér (Pavel Vrba?) a samozřejmě Miroslav Pelta.

Vladimír Šmicer, nekonfliktní pohodář a taky manažer fotbalového nároďáku, bude z realizačního týmu vyhozen.
Vladimír Šmicer, nekonfliktní pohodář a taky manažer fotbalového nároďáku, bude z realizačního týmu vyhozen.