Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Nadal jí to nedal! Tenisový šampion v Praze obral v pokeru všechny

Autor: iSport.cz, rou

VIDEO | Tohle tu ještě nebylo! Největší sportovní celebrity světa si zahrály poker v Česku a pořádně to roztočily! Z výhry se nakonec radovala španělská tenisová star Rafael Nadal, který ve finále turnaje charitativního turnaje osobností v rámci podniku European Poker Tour v Praze porazil bývalou pozemní hokejistku Fatimu Moreiro de Melo a vyhrál 50 tisíc eur. Ty ovšem poputují na dobročinné účely. Průběh turnaje osobností jsme sledovali v ONLINE reportáži.

U stolu, který kvůli speciálnímu 3D videu snímalo 80 fotoaparátů a dvě kamery, si to naostro rozdali právě Rafa Nadal, bývalá brazilská fotbalová hvězda Ronaldo, kanonýr AC Milán Andrej Ševčenko či italský exslalomář Alberto Tomba.

Ženská krása v podobě Fatimy Moreiro de Melo to dotáhla až do rozhodujícího rozstřelu, naopak příliš neuspěl zástupce profesionálního pokeru Kanaďan Daniel Negreanu.

Rafael Nadal se baví pokerem. I když na téhle fotce na to nevypadá
Rafael Nadal se baví pokerem. I když na téhle fotce na to nevypadá

Štěstěna se v průběhu turnaje přelévala, budoucí vítěz Nadal se dlouho potácel na chvostu, naopak skvěle si vedl Andrej Ševčenko. Toho ovšem španělský tenista nakonec vyřadil těsně před finále, ve kterém se utkal s krásnou Fatimou.

Do heads-upu šel jako jasný favorit, ale jeho soupeřka, která už čtyři roky hraje profesionálně, se dokázala ještě jednou dostat i do jasného vedení.

To ale neudržela a nakonec se musela poklonit pokerovému umění slavného tenisty. "Dobrá práce. Opravdu," gratulovala Rafovi k vítězství držitelka zlaté olympijské medaile.

ONLINE PŘENOS

19:29 A je konec, Rafa Nadal poráží krásnou Fatimu a získává 50 tisíc eur, které daruje na charitu, poražená finalistka bude disponovat poloviční částkou. Do poslední hry šel Nadal s Q, 10 proti 10, 6 v srdcích, na které Moreira s krátícím se stackem vsadila vše.

19:25 Výhoda, Rafa. Nadal je opět zpět a bere si vedení 80 tisíc ku 40.

19:10 Fatima je zpátky! Bývalá pozemní hokejistka musela při blindech 4000/8000 vsadit všechno i na 2, 9, který jí Nadal s A, 5 dorovnal. Nicméně na flop přišla dvojka a na Fatimu se usmálo štěstí. Podruhé pak vsadila all-in na eso s osmičkou, Nadal s Q, 8 dorovnal - prohrál. Situace se tak otočila, Fatima teď vede s 80 tisíci ku 40 Nadalovým.

18:50 Andrej Ševčenko byl sice dlouho chipleader, ale teď končí na třetí pozici, což pro něj znamená 10 tisíc eur. Ukrajinec, který vsadil vše na dvě osmičky, si naběhl na Nadala, kterému na flopu přišla pětka do trojice. V další hře pak už proti Španělovi neměl šanci. Zbyl tak Rafa Nadal se 108 tisíci žetonů a Fatima Moreira de Melo s pouhými 12 tisíci.

18:30 A končí i profík Negreanu, kterého neuvěřitelně vyřadil Rafa Nadal. Španělský tenista se proti němu nejdřív dvakrát zdvojnásobil, a pak v monster hře se třemi all-iny obral Negreanu i Ševčenka celkem asi o 80 tisíc a stává se novým chipleaderem.

18:25 A už to jede! Jako první končí Alberto Tomba, který tak získává 5 tisíc eur. Proti Negreanu se dvěma šestkami neměl šanci. Po slavném lyžaři se poroučel i Ronaldo, který s K, 8 v barvě neuspěl proti eso, deset Fatimy Moreiro.

18:10 Nadal i Ronaldo si trochu polepšili a udrželi se ve hře, když hlavně Ronaldo s dvěma devítkami uspěl v all-inu proti K, Q v pikách Fatimy Moreiro. Dál jasně vede Ševčenko s 57 tisíci v žetonech, blindy jsou teď 1000/2000.

Rafael Nadal se baví pokerem. I když na téhle fotce na to nevypadá
Rafael Nadal se baví pokerem. I když na téhle fotce na to nevypadá

17:42 - Velká hra pro Ševčenka, který vyhrál dvacetitisícový pot proti profíkovi Negreanu. Ten blufoval na boardu se dvěma páry (dvě čtyřky, dvě sedmičky), Ševčenko ale se čtyřkou dorovnal a s 46 tisíci je chipleader. Problémy se Ševčenkem měl i Nadal, který je s necelými osmi tisíci druhý nejhorší, Ronaldo už má necelých šest tisíc v žetonech.

17:30 - Nejhůř je na tom zatím Ronaldo, který all-inem aspoň posbíral blindy, které teď jsou 400/800 a má 9 650 v žetonech. Vede Andrej Ševčenko s 29 000 před Fatimou Moreiro.

17:00 - Turnaj je v plném proudu. Nadal s Ronaldem pojali první ostrý pokrový turnaj opatrně. Zato Tomba už vsadil všechno. Nikdo proti němu nedorovnal, takže i on stále pokračuje. Pokerový profík Negreanu svými vtípky baví stůl. Zajímavé vidět nejlepší světové sportovce s úsměvem od ucha k uchu…

15:51 - Podle někdejšího vyhlášeného kanonýra Andreje Ševčenka se ve fotbale nedá tolik blafovat jako v pokeru. "Ale fotbal a poker jsou si hodně podobné. Člověk při tom zažije spoustu adrenalinu," tvrdí Brazilec Ronaldo, další výjimečný host pražského turnaje.

15:30 - Na turnaj do Prahy dorazil také Elky Gospelier, který už na poker turnajích vydělal více než 12 milionů dolarů. V lobby hotelu hrál na internetu.

Do Prahy dorazil i Elky Gospelier, který už na poker turnajích vydělal více než 12 milionů dolarů. V lobby hotelu hrál na internetu. Do Prahy dorazil i Elky Gospelier, který už na poker turnajích vydělal více než 12 milionů dolarů. V lobby hotelu hrál na internetu.Foto Pavel Skořepa (Blesk)

15:00 - Místa u stolu jsou už obsazená. Pokerová zábava v exkluzivním obsazení v Praze začíná.

Rafael Nadal se baví pokerem. I když na téhle fotce na to nevypadá
Rafael Nadal se baví pokerem. I když na téhle fotce na to nevypadá

14:30 - Všechny tenisové hvězdy pohromadě na tiskové konferenci.

Sportovní hvězdy na tiskové konferenci v Praze k pokerovému turnaji
Video se připravuje ...

14:10 - Co si myslí o pokeru Rafael Nadal? "Rozhodně si tu nepřijdu jako na grandslamu. Přijel jsem si zahrát poker a chci být konkurenceschopný. Ale rozhodně nezměním povolání. Poker je pro mě zábava, není to o penězích," řekl nejlepší tenista světa.

13:50 - Rafael Nadal se baví o taktice na turnaj s Ronaldem. A vyfotili se u toho.

13:30 - Během deseti dnu European Poker Tour v Praze bude utraceno několik desítek milionů eur!

12:00 - Podívejte se na VIDEO, jak to vypadá v sále, kde se chystá velká pokerová událost.

U tohoto stolu se při pokeru potkají v Praze sportovní celebrity jako Nadal, Ševčenko a Ronaldo.
Video se připravuje ...

11:40 - Všechno už je pro Nadala a spol. připraveno. Stůl sledují dvě kamery a 80 fotoaparátů.

Všechno už je pro Nadala a spol. pripraveno. Stůl sledují dvě kamery a 80 fotoaparátů. Všechno už je pro Nadala a spol. pripraveno. Stůl sledují dvě kamery a 80 fotoaparátů.Foto Pavel Skořepa (Blesk)

10:35 - Program dnes začne obědem v pravé poledne, ve 13:40 předstoupí sportovní hvězdy před novináře. Turnaj začíná v 15:00.

10:30 - Ronaldo, Ševčenko, Nadal... Všechny celebrity už dorazily do Prahy. Podívejte se na fotogalerii ZDE>>>

10:00 - Tenista Rafael Nadal se už včera ptal svých fanoušků na Twitteru, jestli dokáže porazit v pokeru Ronalda.

Rafael Nadal se baví pokerem. I když na téhle fotce na to nevypadá
Rafael Nadal se baví pokerem. I když na téhle fotce na to nevypadá