Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Šílený osud: Proč byl Schumacher mimo sjezdovku? Jel pomoct dítěti!

Autor: lel

Z dob ve formuli 1 byl zvyklý nechávat všechny za sebou. Když se ale Michael Schumacher (44) vydal v neděli před polednem ve francouzském Méribelu s partou nejbližších si zalyžovat, zaujal poslední místo. A právě to se mu stalo osudným. Nebýt šílené souhry náhod, neleží už slavný pilot pátým dnem v kritickém stavu v nemocnici.

Podle německého deníku Bild jel Schumacher coby skvělý lyžař na chvostu skupiny přátel a jejich dětí, aby měl mladší a méně zkušené na očích. Dobře tak viděl, jak na svahu upadla dcera jednoho z jeho kamarádů. Legendární závodník k ní dojel a pomohl jí zpátky na nohy.

Jenže se přitom sám vystavil obrovskému nebezpečí. Po svém záchranném pokusu totiž vjel do hlubšího sněhu mezi vyznačenými sjezdovkami Biche a Chamois. Pár sekund nato najel do skalnatých výčnělků schovaných pod sněhem a při pádu narazil hlavou do kamene.

Skupinka lyžařů, ve které byl i jeho čtrnáctiletý syn Mick, už pak jen zděšeně sledovala, jak pro vážně zraněného Schumachera přilétá vrtulník. Ten ho přepravil do nemocnice v Moutiers, odkud byl kvůli krvácení do mozku převezen do Grenoblu, kde podstoupil dvě operace a zůstává v umělém spánku.

"Byla to hrozná, strašná smůla. Vůbec nejel rychle, když se to stalo," popřela den po nehodě spekulace o jejím průběhu manažerka a mluvčí německého pilota Sabine Kehmová.

Šílené okolnosti tak určily, že osudným se šampionovi formule 1 nestala rychlost, ale obyčejná lidská pomoc druhému...

Záludný terén se stal pro Michaela Schumachera osudným
Záludný terén se stal pro Michaela Schumachera osudným