Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Manželka Corinna o zranění Schumachera: Lékaři dělali všechno, co mohli

Autor: bko

Celý sportovní svět s obavami hledí k nemocnici ve francouzském Grenoblu. Tam bojuje o život legenda formule 1 Michael Schumacher. Sedminásobný mistr světa se vážně zranil při lyžování a je v kritickém stavu. Nejtěžší boj 44letého závodníka prožívá v nemocnici i jeho manželka Corinna, dcera Gina-Maria (16) a syn Mick (14). Ten byl podle všeho s otcem i ve chvíli, kdy na neupravené sjezdovce narazil hlavou do kamene pod sněhem.

První zprávy o zranění za pět dní pětačtyřicetiletého Michaela Schumachera nebyly tak dramatické. Se záchranáři na jedné z nejtěžších sjezdovek ve středisku Meribel ve francouzských Alpách ještě komunikoval.

Pak ale vše nabralo daleko dramatičtější spád. Legendární pilot upadl do bezvědomí a zřejmě krvácel do mozku. Ihned byl převezen do specializované nemocnice v Grenoblu, kam za ním dorazil i jeden z největších specialistů na úrazy hlavy a páteře – navíc jeho přítel – Gerard Saillant.

Fanoušci před nemocnicí v Grenoblu podpořili Michaela Schumachera v jeho bitvě o život
Fanoušci před nemocnicí v Grenoblu podpořili Michaela Schumachera v jeho bitvě o život

V neděli večer se pak do světa rozletěla zpráva, že Schumi bojuje o život. Nejtěžší Schumacherův závod sledují přímo v grenobelské nemocnici i jeho nejbližší: manželka Corrina a obě děti.

Den po tragické události prolomila mlčení také Schumacherova rodina. "Rádi bychom poděkovali lékařskému týmu, který udělal všechno, aby Michaelovi pomohl," uvádí se v jejím prohlášení.

Svou podporu ale hvězdě F1 vyjadřují i bývalí kolegové či soupeři a také fanoušci z celého světa. A to dokonce i ti, kteří ho v době jeho největší slávy prakticky nenáviděli.

Prohlášení Schumacherovy rodiny
"Rádi bychom poděkovali lékařskému týmu, který udělal všechno, aby Michaelovi pomohl. Také děkujeme lidem z celého světa, kteří vyjádřili sympatie a popřáli hodně štěstí Michaelovi k uzdravení. Zároveň žádáme média, aby respektovala naše soukromí i přátel a děkujeme jim za podporu."