Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Horor při převozu: Schumachera naložili při vědomí, pak přestal dýchat!

Autor: zal

Žádný dort ani přípitek. Michael Schumacher prožije své dnešní 45. narozeniny v kómatu. Nechybělo však mnoho, aby se jubilea po nedělním pádu na lyžích nedožil.

Zranění na pravé straně hlavy, která mu způsobil náraz do kamene, byla tak vážná, že lékaři měli plné ruce práce, aby ho udrželi při životě. Schumacher byl sice nejdříve při vědomí (leč dezorientovaný), ale po naložení do vrtulníku se spustilo drama.

Helikoptéra původně mířila do provinční nemocnice v Albertville. Jenže legenda formule 1 během cesty ztratila vědomí. Vrtulník musel okamžitě přistát, aby doktoři mohli provést intubaci, která po kolapsu zajistí volné dýchací cesty. Když se znova vznesl, už mířil na univerzitní kliniku v Grenoblu.

„Zpětně se ukazuje, jak na tom v neděli byl. Doktoři měli opravdu nahnáno,“ uvedl bývalý hlavní lékař v F1 Gary Hartstein. „Ale je vidět, že je v dobrých rukou,“ dodal.

Co se týče aktuálního stavu, včerejší den nepřinesl žádné nové informace. Schumacher zůstává po dvou operacích ve stabilizovaném, ale i nadále kritickém stavu. Všichni pevně věří, že dnešní narozeniny nebudou jeho posledními.

Lékaři v Grenoblu informují o zdravotním stavu Michaela Schumachera
Lékaři v Grenoblu informují o zdravotním stavu Michaela Schumachera