Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Češi: Sfoukneme vás! Slováci: Vojnový stav! Válka vypukla na internetu

Autor: Adam Jaroš

Zatímco české servery komentují sportovní utkání s nadhledem sobě vlastním, Slovenské servery burcují do zbraně. Vtipy převrací na útok na zemi pod Tatrami a rozjitřují před zápasem vášně.  

Na slovenských zpravodajských serverech by se atmosféra dala krájet. Přispěly k tomu i články na serverech Reflex.cz a Extra.cz, které se pokusily zábavnou formou zabrnkat na slovenskou notu. Jenže to v zemi pod Tatrami spustilo pořádný čardáš či obuškový tanec a reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Nalaďte se na zápas, tohle bude bitva plná emocí!

Češi: Sfoukneme vás

"Slovensko? Divná země, co ji sfoukneme v hokeji jako svíčku!" Takhle tituloval bulvární server naše východní sousedy. A pokračoval hned pěkně z ostra. "Slovensko je zcela bezvýznamná, chudá země mezi ČR a Ukrajinou. Hlavní město je Bratislava a podle Hollywoodu i zdrojů redakce tam pobíhají psi s kusy lidí v hubě," uvedl server v úvodu svého článku. Jenže řada slovenských novinářů to nepochopila jako vtip a začala burcovat do zbraně.

Slováci: Vojnový stav!

Zostra se do článku pustil třeba server Aktuality.sk: "Hokejový súboj medzi Českom a Slovenskom na olympiáde v Soči si naši západní susedia pomýlili s vojnovým stavom. Niektorí českí novinári sa rozhodli dourážať Slovákov. Útok na speváčku Sisu Sklovskú, ktorú pred časom nazvali "vyzobanouslnečnicou", bol len slabým odvarom toho, čo sa spoza brehu rieky Moravy vyplavilo v utorok."

Mýlime si vás s kokotmi

A komentáře pod článkem hodinu před zápasem už byly plné vášní. "Dúfam, že si toto prečítajú všetci Česi a pochopia, prečo si Vás mýlime s kokotmi.. ;)" komentoval na Extra.cz Štefan Bury z Bytče. Ivana Polackova z Nitry si zas neodpustila podpásovku: "Kazdopádne si ho (autora) predstavujem takto: ...Vlásky hore vystrihane a vzadu dole rozpustene a jemne plápolajúce na tak zvany Jágr Style. Ale aj cez tento vážny deficit si Vás vážime a máme radi bratři Češi a tak isto aj Vašich zosnulýchhokejistov :)."

Češi: Máme lepší pivo

Rozruch způsobil i článek Reflexu, který srovnává v čem jsou lepší Češi a v čem Slováci. Kupříkladu zde tvrdí, že Čši mají lepší pivo. A přestože není nijak útočný a ani není tak úplně o hokeji, reakce v diskusích jsou dost nabroušené.

Slováci: Jste pepíci!

Kupříkladu Erik Hurtuk komentuje článek takto: "Porovnávať sa pred hokejom a ubezečovať sa, že máte lepšie pivo a tak ďalej a písať ďalšie hlúposti je ubohé ." Podobný názor má i Hella Kubíková ze Žiliny:"Cesi , vy ste nacisto prisli o rozum, to z vas robi už ta dnesna večerná prehra, fuj, že sa nehanbite, trapni ludia a tak som vam vzdy fandila , sklamali ste na plnej ciare...presne BLBÍ PEPÍCI"

Slováci se bojí Jágra a Pavelce

Některé Slovenské servery ale berou derby, které již za pár minut začne, mnohem vážněji. Třeba Aktuálně.sk pod článkem Päť vecí, na ktoré si musia dať slovenskí hokejisti proti Česku pozor vyjmenovává postrachy slovenského mužstva před zápasem. Jsou to 1. Jaromír Jágr, 2. Kombinácia, 3. Nebezpečenstvo z druhej vlny, 4. Ondřej Pavelec a 5. Tréner Alois Hadamczik. Pod článkem sbírá komentáře jako ten od čtenáře Shara Ruza: "myslim, že teraz sa ukazuje, že neúčast satana bola strategickou chybou a doplatime na to, že nemáme stralcov a nestrelime góla."