Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Řepka odhalil vážná fotbalová obvinění: Třikrát mě chtěli uplatit!

Autor: ps

Korupce! Téma, které je poslední dobou v Česku propírané ze všech stran, ale hříšníci zatím běhají po svobodě. Jenže důkazy, že podsouvání peněz ve fotbale funguje, jsou! Fotbalista Tomáš Řepka (40) se v rádiu přiznal, jak mu v nejvyšší lize třikrát nabízeli úplatek!

Nejvyšší fotbaloví činovníci si škrábou čela. Nevědí, jak korupci vymítit. Když se do problému zapojí policie, viníky (zatím) nenajdou. Možná by stačilo oslovit pár klíčových hráčů, kteří by šli s pravdou ven. Tak, jako exsparťan Řepka .

„Korupce ve fotbale je a bude. Malý ryby se chytí a velký plavou dál,“ takhle to bývalý letenský kapitán popsal ve své knize „Neuhýbej“ a v éteru Českého rozhlasu Radiožurnál doslova pronesl: „Samozřejmě jsem se s korupcí setkal. Chtěli, abych pustil zápas. Bylo to třikrát, jak v Českých Budějovicích, tak i ve Spartě.“

Závažná obvinění chtěl Řepka do detailů popsat v aktuální autobiografii, ale nakonec si to z bezpečnostních důvodů rozmyslel. „Já v knize ta jména měl, ale musel jsem to všechno zredukovat a poradit se s právníkem. Nakonec jsem je tam nenapsal, bojím se o lidi kolem sebe, o rodinu,“ přiznal známý fotbalový bouřlivák. „Ale jednou se jména dozvíte. Však oni, když si knihu přečtou, budou vědět, o koho jde,“ uzavřel žhavé téma nejen českého, ale i světového fotbalu.