Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Kniha Tomáše Řepky. Když mu uráželi Vlaďku, chtěl vlítnout na Peltu

Autor: top, Kniha Tomáše Řepky (Neuhýbám)

U fanoušků Sparty byl považovaný Tomáš Řepka málem za boha. Mezi příznivci ostatních týmů naopak patřil někdejší kapitán letenského týmu mezi úhlavní nepřátele. Na tribunách mu to dávali pořádně najevo. V připravované knize Neuhýbám!, která vyjde příští týden, Řepka vzpomíná, jak ho naštvalo, když v Jablonci začaly tribuny urážet jeho partnerku Vlaďku Erbovou.

Proč nezakročil Pelta?

"Jeli jsme do Jablonce. Vyhrotilo se to před půlí, kdy jsme se s Ondrou Vaňkem nejdřív vzájemně drželi, až pak jsem ho málem svlíknul do slipů. Rozhodčí Hrubeš odpískal faul mně, Karel Piták se dožadoval druhý žlutý pro mě, David Lafata sudímu vynadal tak, že kdybych to udělal já, asi by mě vysypal, jenže Lafi mu to prošlo – a šlo se do kabin.

Z tribuny na mě lítaly nadávky nejhrubšího zrna. Jak už jsem mnohokrát řek: když je to proti mně, v pohodě to přežiju, a ještě mě to vybudí.

Jenže ti ubožáci šli nejen po mně, ale i po Vlaďce, která tam seděla na VIP tribuně hned vedle Pelty – a on vůbec nezakročil! V tu chvíli jsem měl nejen pocit, že bych se měl na všechno vysrat, ale i chuť vlítnout na něj a říct mu od plic, co si o něm myslím.

Za to, jak tam seděl coby majitel klubu kousek od Vlaďky, všechno viděl a slyšel – a neudělal nic, nechal tý ubohosti volnej průběh."

Vlaďka a Tomáš měli svatbu tento týden v pondělí na Karlštejně
Vlaďka a Tomáš měli svatbu tento týden v pondělí na Karlštejně