Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Děsivá válka chuligánů s policií na Baníku. Děti brečely strachy!

Autor: Tomáš Pokorný

Tohle už musí jednou provždy skončit! Stadion na Bazalech se při zápase Baníku se Spartou (1:1) opět proměnil ve válečnou zónu a rodiče s vyděšenými malými dětmi sledovali, jak pod nimi na tribuně nahání zdivočelí hooligans těžkooděnce a naopak a kousek od nich tak létala nebezpečná pyrotechnika.

Výtržnosti sparťanských rádoby fanoušků v ulicích Ostravy cestou na stadion, při nichž policie zadržela asi deset osob, to byla jen něžná předehra...

O poločasové přestávce vypuklo na tribunách hotové peklo. Chuligáni z obou táborů příznivců, mezi nimiž tradičně nechyběli ani Poláci, po sobě házeli světlice, dělobuchy a vytrhané sedačky.

Zatímco na ploše měli hrát malí kluci, mezi kotly Baníku a Sparty vypukla válka. Naštěstí spíš na dálku
Zatímco na ploše měli hrát malí kluci, mezi kotly Baníku a Sparty vypukla válka. Naštěstí spíš na dálku

Situaci se pokusili uklidnit policejní těžkooděnci, jenže před přesilou rozběsněných zakuklenců spíše ustupovali, zatímco vyděšené děti v náručí otců plakaly strachy.

Situace se posléze uklidnila a rozhodčí Hrubeš přibližně s dvacetiminutovým zpožděním zahájil druhý poločas. Nic se však nemění na tom, že tihle banditi, chcete- li zločinci, patří za mříže! A je potřeba je tam konečně dostat! Kdo to dokáže?