22. března 2014 • 18:50

Zdivočelá zvěř! Řádění fanoušků přerušilo šlágr mezi Baníkem a Spartou

Autor: ČTK, rjm, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlágr fotbalové Gambrinus ligy mezi posledním Baníkem a vedoucí Spartou pořádně zkomplikovalo řádění fanoušků. Kvůli výtržnostem musel být duel po prvním poločase přerušen, když na stadionu zasahovala policie. Druhý poločas tak byl zahájen asi s dvacetiminutovým zpožděním. Duel nakonec skončil remízou 1:1. Celkem policie zatím zadržela v souvislosti se zápasem na třicet fanoušků z obou táborů.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 3. • 16:45
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava
1:1
ONLINE
22. března
16:45
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 51. Škutka

Hosté: 78. Juliš

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Sukup, Baránek, Frydrych (C), Vengřinek – Štěpán (79. Holzer), Kukec (90+2. Narh), Greguš, Foltýn, Krmenčík – Škutka (76. Svěrkoš).

Hosté: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa – Dočkal (60. Konaté), Vácha, Matějovský (68. Juliš), Hušbauer, Krejčí – Lafata (C) (82. Vacek).

Náhradníci

Domácí: Šrom, Kaša, Celba, de Azevedo, Narh, Holzer, Svěrkoš

Hosté: Čech, Švejdík, Hybš, Mareček, Vacek, Konaté, Juliš

Karty

Domácí: Krmenčík, Sukup, Vengřinek

Hosté: Kadeřábek, Hušbauer

Rozhodčí

K. Hrubeš – O. Pelikán, M. Pilný

Stadion

Stadion Bazaly

Do poločasu mělo rizikové utkání poklidný průběh, ale o přestávce se situace vyhrotila poté, co ze sparťanského sektoru přilétlo mezi domácí diváky několik světlic.

Zhruba stovka ostravských chuligánů se pak pokusila dostat do sektoru hostů, prolomila i ploty v nárazové zóně, ale oba tábory se přes policejní kordon k sobě nedostaly.

Nad policisty tak z obou stran létaly světlice a sedačky, policisté se snažili vytlačit zřejmě polské rowdies i z dalších sektorů, kam utekli.

Na baníkovské provokace odpověděl kotel Sparty několika světlicemi. A běsnění fanoušků mohlo propuknout naplno
Na baníkovské provokace odpověděl kotel Sparty několika světlicemi. A běsnění fanoušků mohlo propuknout naplno

Přibližně po půlhodině se situace na stadionu zklidnila. Těžkooděnci s použitím policejních rozbušek rozehnali poslední bojůvky ostravských chuligánů a sudí Hrubeš s dvacetiminutovým zpožděním zahájil druhý poločas.

Podle informací České televize hrozí Baníku pokuta 200 tisíc korun. "Vyčíslování škod zatím probíhá a přesněji to budeme schopni říct v pondělí. Ale prvním odhadem se určitě nedostaneme pod 150 tisíc. Kompletně zničeny byly oba ploty v nárazové zóně," řekl ČTK provozní manažer klubu Petr Konderla.

Násilnostmi se bude zabývat vedení Fotbalové asociace, které opět volá po zpřísnění legislativy, i disciplinární komise. Ta bude události z Bazalů řešit na čtvrtečním zasedání.

Policie zadržela už 30 lidí

V souvislosti s tradičně výbušným zápasem zadržela policie už tři desítky lidí. Dopouštěli se výtržností a napadali policisty. Bezpečnostní akce v ulicích Ostravy ještě neskončila, městem se stále pohybují stovky fanoušků.

Uvedla, že většina zadržených je podezřelá z přestupků, ale někteří i z trestných činů. Konkrétnější informace zatím nejsou k dispozici. Zadržení patří k oběma táborům, často jsou opilí, takže je policisté zatím nemohli vyslechnout.

První desítku chuligánů zadrželi policisté ještě před zápasem. Příznivci Sparty dělali výtržnosti už cestou do Ostravy ve vlaku, kterým jich cestovalo asi 400. "Házeli za jízdy pyrotechniku a dopouštěli se dalšího protiprávního jednání, nerespektovali výzev policistů, útočili na policisty," řekla Holčáková.

Výtržnosti pak pokračovaly u nádraží v moravskoslezské metropoli. Sparťané cestou z nádraží na stadion omezovali dopravu, znovu házeli pyrotechniku, napadali i policisty. Policie je nakonec nechala na stadion odvézt autobusy.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud