23. března 2014 • 15:45

Baroš kritizoval zákrok policie proti chuligánům na Baníku: Je to ostuda!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní šlágr Gambrinus ligy mezi Baníkem a Spartou (1:1) nabídl díky odvážnému výkonu domácích svižnou fotbalovou podívanou, všechno ale přehlušily násilnosti fanoušků, proti kterým museli zasahovat policejní těžkooděnci. Nicméně jejich počínání, kdy nahnali zdivočelé polské rowdies mezi běžné příznivce Baníku, si vysloužilo i kritiku, třeba od bývalého útočníka z Bazalů Milana Baroše. Svůj tweet ale později smazal.



„Co předvádí policie na Bazalech je ostuda!!!“ napsal si Baroš na svůj účet na Twitteru v průběhu divoké poločasové přestávky. Vše odstartovalo zřejmě slovními provokacemi příznivců Baníku, na které odpověděli sparťané ze svého sektoru „střelbou“ světlicemi. A už to jelo.

Skupina ultras Baníku posílená hlavně o družební fanoušky z Katovic se rozhodla probít ke sparťanům přes plot oddělující neutrální zónu a kotel hostí. Tomu se snažila zabránit pořadatelská služba, které ovšem musela na pomoc dorazit i policie.

Policisté v poločase duelu Baník - Sparta vytlačovali zdivočelé fanoušky, do cesty se jim dostali i ti méně agresivníFoto ČTK

Baníkovcům se podařilo sice plot na několika místech prolomit, ale přes policejní těžkooděnce už se nedostali. Policisté pak začali vytlačovat nejdivočejší výtržníky dál na tribunu, kde byli i běžní fanoušci. Mezi těmi se většinou polští rowdies snažili poschovávat.

A zásah těžkooděnců si příliš nevybíral, policejní dělbuchy mířily právě i třeba mezi rodiče s dětmi. Na tuhle situaci také reagoval Milan Baroš svým tweetem, za který si vysloužil kritiku, že obhajuje spíš výtržnosti fanoušků. Svůj příspěvek pak později ze svého účtu smazal.

Ale podle reportéra Radiožurnálu Jana Kaliby měl Baroš po zápase, na kterém se byl podívat, říct: "Policajti házejí petardy mezi děckama,aby zahnali radikální fanoušky. Jak chceme dostat lidi na fotbal!?"

Policejní těžkooděnci zasahují v sektoru baníkovských fanoušků, odměnou jim byla sprška sedaček
Policejní těžkooděnci zasahují v sektoru baníkovských fanoušků, odměnou jim byla sprška sedaček

Nad počínáním policie se pozastavovali i někteří fanoušci. „Chuligánství je velký problém, ale kdo nejvíc ohrozil rodiny s dětmi, byli vysoce inteligentní policisté, kteří místo aby se snažili problém uklidnit, hnali se do boje s natěšenými chuligány a házeli po nich granáty se slzným plynem a dělbuchy. To, že hází toto svinstvo do sektoru s náhodnými lidmi, rodinami a dětmi jim bylo očividně jedno,“ napsal do diskuze pod článkem na iSport.cz třeba Jiří Červený.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud