Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Tým Lva táhne borec z jihu Evropy: Nejlepší Portugalec na bruslích!

Autor: ps

Prahu si zamiloval, do týmu Lva zapadl skvěle, a kdo by řekl, že právě útočník s portugalskými kořeny potáhne mančaft za titulem v KHL. Justin Azevedo (26) září a je spokojený. I díky sexy přítelkyni Andree!

Hokejová KHL je ve finále, po třech zápasech vede Lev Praha nad Magnitogorskem 2:1. Z mužstva, které v play off předvádí parádní výkony, vyčnívá malý kanadsko-portugalský štírek Azevedo.

Je vidět, že je tento šikovný útočník v hlavním městě spokojený. Pohodu mu dopřává hlavně jeho americká přítelkyně Andrea Bevan, se kterou se zabydlel v centru města. „Stěhujeme se na Staroměstské náměstí,“ napsala v říjnu na sociální síti. Společný čas rádi stráví v restauracích, kde mimo jiné ochutnávají české pivko.

Útočník Lva Praha Justin Azevedo s přítelkyní Andreou ocutnávají české pivo.
Útočník Lva Praha Justin Azevedo s přítelkyní Andreou ocutnávají české pivo.

Výsledkem je Azevedova skvělá forma! V osmnácti zápasech vyřazovacích bojů nasbíral 14 bodů (9+5) a se Sergejem Mozjakinem se dělí o nejlepšího střelce vyřazovacích bojů. Zamilovali si ho fanoušci, i jemu Praha přirostla k srdci. „Je neuvěřitelné, jak nás lidi hnali za druhým vítězstvím,“ povídal po první domácí finálové výhře 3:2. „Je skvělé hrát před takovou kulisou. Fanoušci málem zbořili halu,“ pochvaloval si.

Snad tedy Azevedo ještě nějaké bodíky přidá a společně s pražskými spoluhráči zvedne nad hlavu Gagarinův pohár pro vítěze prestižní ruské soutěže.