Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

České šance drží na MS brankář Salák: Má zvědavého synka!

Autor: ps, jík

ONLINE 19:45 | Dávno před MS v Bělorusku jej trenér Růžička pasoval na brankářskou jedničku. A za důvěru se mu Alexander Salák (27) odvděčuje skvělými výkony. Nebýt jeho, Češi už by mohli balit kufry a vybírat na dovolenou. Teď rozdává rozhovory a do hokejového kolotoče zasvěcuje i syna Frederika.

„Když vycítí, že na něj trenér spoléhá, tak by se v bráně zbláznil. Na něm je to vidět,“ prozradil Blesku Milan Stárek, trenér, který »Sašu« vedl v mládežnických kategoriích Č. Budějovic.

Brankář Petrohradu je spokojený, na jeho výkonech je to znát. Miluje svou rodinu, má skvělou ženu Michaelu a synky Frederika se Sebastianem. „Když jsou u mě, nosí mi štěstí. A teď je mám u sebe,“ usmál se v televizním studiu po duelu s Nory, kde zachránil, co se dalo. Chytal jako ďábel. „Vyhrál nám zápas,“ chválil spoluhráče útočník Vladimír Sobotka .

Právě s Frederikem včera vyrazil do televizního studia, kde se mu zvědavý synek snažil odepnout mikrofon.

Tati, dej mi ten mikrofon. Brankář národního týmu se svým synkem
Tati, dej mi ten mikrofon. Brankář národního týmu se svým synkem

Papiňák

Normálně má »Saša« úsměv od ucha k uchu. Když se mu ovšem něco nelíbí, vybouchne jako papiňák. Však to také v Minsku několikrát předvedl. „A klidně řekne na plnou hubu, když se mu něco nelíbí,“ práskl na bývalého svěřence Milan Stárek.

Ne, on Saláka neobjevil, s hokejem začínala jednička nároďáku ve Strakonicích, na Blatském rybníku, a na zimáku. Později se přes Budějovice dostal do světa. A reprezentace. Je s podivem, že mu nedali větší šanci v NHL. Zasloužil by si ji.