Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Návrat Horníka na Viktorku po 10 letech: »Velký ryby« připluly na Žižkov

Autor: zal

Takovou návštěvu neměli ani Čtvrtníček s Lábusem, když poprvé hráli divadelní pecku Ivánku, kamaráde! Ivan Horník (63) se vrátil na Žižkov a do ochozů přilákal spoustu známých tváří. Kdo všechno seděl na tribuně?

Chvílemi si člověk připadal, jako kdyby se vrátil o 10 let zpět, kdy se provalila úplatkářská kauza, která uvrhla Horníka do klatby.

Na tribuně seděl Miroslav »cinklé jaro« Pelta, Jaroslav »to byly peníze Jardy« Starka či František »mínus jak hovado« Mysliveček. Prostě třídní sraz staré dobré party z odposlechů.

Obnovená premiéra Ivánka ve funkci generálního manažera Viktorie Žižkov byl prostě šlágr, který si nenechala ujít spousta fotbalových osobností. Kouč Pavel Vrba si v utkání nevalné kvality proti Olomouci asi nevybral posily pro nároďák, ale aspoň si mohl pokecat se svými bývalými nadřízenými z Plzně včetně šéfa Paclíka. K vidění byli i další trenéři: Rada, Pešice, Dovalil, Hřebík.

Něco se za těch deset let ale přece jen změnilo. Rovina na druholigovém Žižkově tentokrát nebyla nakloněná ve prospěch domácích. Olomouc porazili zaslouženě 2:1. „Ivan Horník je náš nový talisman. Hodně nám pomohl, udržel spoustu hráčů v týmu,“ prohlásil pak kouč Viktorky Trpišovský.

Kouč nároďáku Pavel Vrba si posily asi nevyhlédl.
Kouč nároďáku Pavel Vrba si posily asi nevyhlédl.