Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Snoubenka hokejisty Vašíčka (†30): S jeho rodiči se soudí o miliony!

Autor: Pavel Skořepa, Jíří Čada

Pro Česko hokejový hrdina a reprezentant, který před třemi lety zemřel při letecké havárii v Jaroslavli. Jenže po Josefu Vašíčkovi (†30) zbyly kromě vzpomínek i desítky, možná stovky milionů! A o ty teď bojuje rodina s jeho přítelkyní Michaelou. Drsná bitva o majetek skončí u soudu!

Bývalá přítelkyně Vašíčka Michaela Jajtnerová na rodiče hokejisty podala žalobu. Tvrdí, že ji vyšachovali z dědického řízení. „Je to strašné, kam až to zašlo,“ vzlykala Michaela. „S Pepíkem jsem žila sedm let i v Rusku a na Floridě, a teď to někdo chce vymazat,“ zoufá si mladá žena.

Boj s rodiči hokejisty se rozhořel brzy po jeho smrti, teď jde ale opravdu do tuhého. Hraje se o obrovskou sumu, vždyť podle odhadu Blesku Vašíček vydělal během kariéry přes čtvrt miliardy korun! 

„Rodina Pepíka mě u notáře zcela vyloučila z dědického řízení, proto jsem se začala bránit,“ vysvětlovala Blesku spor Michaela. Musela prý také opustit dům, ve kterém spolu s Vašíčkem řadu let v Havlíčkově Brodě žila.

Blesk samozřejmě oslovil rodiče zemřelého hokejisty. Maminku Magdu jsme na mobilu zastihli v Rakousku. „U notáře jsme ji skutečně neudali jako spolužijící osobu,“ potvrdila Blesku paní Magda. Obratem však dodala, že bývalé partnerce jejího syna rodina prý nabízela auto, dům a několik milionů.

„Rok se po pohřbu neozvala a pak si najala advokátku, podala na nás žalobu. Má přemrštěné nároky a přitom vůbec spolu neměli společnou domácnost,“ zdůrazňuje Vašíčkova matka.

Proč je tato poslední věta tak důležitá? Právě společná domácnost rozhoduje o tom, zda může partner/ka dědit ve stejné linii jako rodiče! Pak by to nebylo nabízených »pár« milionů, ale třetina veškerého majetku!