Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Čechovi se krátí doba na rozhodnutí o budoucnosti v Chelsea: Týden na útěk!

Autor: zal

Hodiny tikají, čas ubíhá a brankáři Petru Čechovi (32) zbývá posledních sedm dní, aby se rozhodl. Zůstane sedět na lavičce Chelsea, nebo se rozhodne jít dál a anglický klub po 10 letech opustí?

O půlnoci na 2. září. V tu chvíli se uzavře letní přestupové okno pro většinu evropských soutěží. Pak už nebude cesty pryč a Čech bude muset čekat, kdy se kouč Mourinho uvolí a pustí ho mezi tři tyče. Dobře ví, že to nebude často – loni jeho náhradník Schwarzer chytal jen třikrát ligový pohár, dvakrát FA Cup a jednou Ligu mistrů (a konec sezony, kdy se Čech zranil).

Dělat záskok? Na to není český brankář zvyklý. Navíc jednička Courtois chytá skvěle a Londýnem zní: „Kam se hrabe Čech, to se nedá srovnat!“ Odchod by tak byl logickým krokem.

„Je to pro Petra hodně těžké, ale v tréninku i přístupu zareagoval neuvěřitelně. Někteří hráči začnou házet své hračky z kočárku, ale Petr nikoliv. Rve se o své místo,“ říká kapitán týmu John Terry. „Jak dlouho to vydrží? Nevím. To je na něm a na klubu, jak se rozhodnou,“ dodal.

Na stole totiž údajně stále leží dvě nabídky z Francie: Od Paris St. Germain a Monaka. Někdo tvrdí, že má jít o přestup za 350 milionů korun, jiné zdroje hovoří o ročním hostování. Jak už bylo řečeno, jasno bude jisto jistě do týdne.

Jen samé úsměvy. Petr Čech a Thibaut Courtois při tréninku fotbalistů Chelsea hýřili dobrou náladou.
Jen samé úsměvy. Petr Čech a Thibaut Courtois při tréninku fotbalistů Chelsea hýřili dobrou náladou.