Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Eto’o koupil vilu za 690 milionů. Obklopuje ji faraonova kletba!

Autor: bko

Bývalá hvězda fotbalové Chelsea Samuel Eto’o se zřejmě usazuje v Itálii, kde měl podle tamních médií koupit luxusní vilu za 18,5 milionů liber (asi 690 milionů korun). Nádherný dům na skalním masivu v městečku Portofino poblíž Janova skrývá ovšem nebezpečné tajemství. Podle místních obyvatel je totiž spojený s legendární kletbou faraona Tutanchamona.

Samuel Eto’o podle Corriere Dello Sport koupil dům, který se jmenuje Villa Altachiara. Na začátku 20. století ho vlastnil Lord Carnarvon, jeden z hlavních mecenášů hledání Tutanchamonovy hrobky. A také první oběť „pomsty“ do té doby nepříliš známého faraona.

Ve chvíli, kdy egyptolog Howard Carter 26. listopadu 1922 po 15 letech pátrání vstoupil do zapečetěné hrobky, sežrala jeho oblíbeného ptáčka v domě v Luxoru kobra. A pověst o kletbě, před kterou varovali místní obyvatelé, propukla naplno.

Villa Altachiara, kterou si koupil Samuel Eto'o, má 40 pokojů
Villa Altachiara, kterou si koupil Samuel Eto'o, má 40 pokojů

Navíc u sežraného ptáka nezůstalo. První lidskou obětí se stal právě mecenáš Carnavon, který bizarně zemřel poté, co se při holení řízl do štípance od moskyta na jaře roku 1923. Následovala další a další podivná úmrtí nejrůznějších lidí spojených s objevem Tutanchamonova hrobu.

Prokletí rodu Lorda Carnarvona ovšem neskončilo jeho smrtí. Jeho neteř ve Ville Altachiaře zemřela po pádu ze schodů. V roce 2001 hraběcí dědička a bývalá známá modelka značky Gucci beze stopy zmizela z útesu nad domem.

Jak se bude v luxusní vile se 40 pokoji a 30 tisíci metrů čtverečních pozemků bydlet kamerunskému fotbalistovi, který momentálně hraje právě v blízkém Janově za Sampdorii?