Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Čáslavská po operaci na pohřbu legendy: Dojemný vzkaz Masopustovi (†84)

Autor: bko

VIDEO | Byl to jeden z nejsmutnějších dní, jaké pražská Juliska, stadion fotbalové Dukly, zažila. Jedním z nejdojemnějších momentů posledního rozloučení s legendárním fotbalovým reprezentantem Josefem Masopustem (†84) byl smuteční projev Věry Čáslavské, která sama bojuje s těžkou nemocí a na veřejnosti se ukázala poprvé po operaci rakoviny slinivky.

„Dovol mi, Pepíku, abych se s tebou rozloučila za všechny sportovce na světě a za všechny, kteří tě obdivovali jako člověka a kterým je líto, že už tu nejsi. Byl jsi nádherný člověk,“ rozbrečela sedminásobná olympijská vítězka v gymnastice většinu přítomných.

Sedminásobná olympijská vítězka v gymnastice Věra Čáslavská měla na pohřbu Josefa Masopusta dojemný proslov
Sedminásobná olympijská vítězka v gymnastice Věra Čáslavská měla na pohřbu Josefa Masopusta dojemný proslov

Když ale vzpomínala na Masopustovu úžasnou osobnost, neubránila se úsměvu. To když dala k dobrému historku o tom, jak jí fotbalista na jednom ze společných setkání rozsedl brýle. „Ale ty jsi hned utíkal a během deseti minut mi přinesl nové,“ prohlásila Čáslavská, která také vyzdvihla Masopustovu skromnost.

„Setkání s tebou mě vždy obohacovala, i ve chvílích pro mě nejtěžších jsi mi dodával sílu,“ rozloučila se českým Fotbalistou století.

Poslední potlesk i čestná salva. Juliska brečela nad rakví Josefa Masopusta
Video se připravuje ...

Pepíku, byl jsi nádherný člověk. Jak se Čáslavská loučila s Masopustem
Video se připravuje ...