Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhada zranění kapitána reprezentace se blíží k rozluštění: Rosický marodí pro Spartu!?

Autor: nem

Rýsuje se něco nečekaného?! Arsenal sice uplatnil na Tomáše Rosického (34) opci, ale reprezentačního kapitána zlobí koleno a neví se, co s ním bude dál. Podle všeho je na spadnutí příchod do Sparty.

Podle informací Blesku nebyl návrat vůdce národního týmu »Rosy« na Letnou nikdy blíž, než nyní. Majitel klubu Daniel Křetínský (40) si řekl, že nebude škudlit na angažování vysněného plejera. „Je to otázka posledních jednání,“ pověděl Blesku zdroj blízký vedení rudých.

Sám a zraněný

Arsenal odletěl do Singapuru a »Rosa« zůstal sám v Londýně.  Z původního bezelstného vyjádření kouče Wengera o měsíc starém utajovaném zranění (12. června): „Rosický zůstane doma, protože má menší problémy z posledního zápasu s českou reprezentací proti Islandu,“ zbyla pachuť pátečního tajemství.  Měsíc s drobným šrámem a bez mičudy? Včerejší vyjádření francouzského trenéra »Gunners« Wengera: „Rosický se vrátí za čtyři až pět týdnů,“ jej časově zcela rozmetalo. Za tu dobu může být doma ve své vilce v Šestajovicích!

Hotel Drahota?

„Nic za tím zraněním nehledejte. Jde o pět až šest týdnů bez chirurgického zákroku. Sparta? Zájem je, ale nechme toho,“ neříká ani tak, ani tak Rosického manažer Pavel Paska.

„Dlouhodobý zájem Sparty o Tomáše Rosického je znám a nesouvisí s jeho dnešním zdravotním stavem,“ hraje na stejně opatrnou notu šéf tiskové komunikace rudých Ondřej Kasík. 

Bude to hotel Drahota? Ani ne. Oficiální tržní hodnota Tomáše dělá 190 milionů korun, ale to se dá spláchnout hostováním. Měsíční gáže Tomáše Rosického v Londýně činí bratru 11 milionů korun, ovšem rudý dres je srdeční záležitost…

Tomáš Rosický v novém dresu Arsenalu.
Tomáš Rosický v novém dresu Arsenalu.