Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Strachové se zastal Svaz lyžařů: V televizi ji ignorovali záměrně

Autor: iSport.cz, pta

Šárka Strachová odjela svůj slalom ve Flachau, v přenosu stanice Eurosport nezaznělo z úst komentátora Ondřeje Krátošky ani jednou její jméno. Poprask kvůli tomu neutichá. Za bývalou mistryni světa a olympijskou medailistku se nyní postavil také Svaz lyžařů ČR. Jeho vedení je přesvědčeno, že nešlo jen o nedopatření.

Během páteční jízdy Strachové, která nakonec obsadila páté místo, se komentátor Krátoška věnoval pouze předchozímu výkonu Slovenky Petry Vlhové, která závod vyhrála. „Petra Vlhová zůstává ve vedení, Češka je druhá,“ řekl ve chvíli, kdy Strachová dorazila do cíle. Její jméno však v přenosu nepadlo.

„Jsme přesvědčeni, že se v podání pana Ondřeje Krátošky nejednalo o momentální ztrátu koncentrace, nýbrž o naprosto záměrné a pro nás těžko pochopitelné ignorování výkonu české reprezentantky Šárky Strachové,“ opřel se do komentátora Svaz lyžařů.

Eurosport přitom již dříve vysvětloval celou záležitost jako nedopatření. „Ondřej Krátoška se prostě nechal unést výkonem slovenského supertalentu Vlhové, snad i vzhledem k tomu, že česká jazyková stopa je oficiální jazykovou mutací i pro Slovensko… S komentátorem jsme zmíněnou situaci probrali, uznává svou chybu a jízdám Šárky Strachové se bude v budoucnu samozřejmě věnovat pozorněji,“ zní vysvětlení Eurosportu.

Podle Svazu lyžařů ČR měl komentátor poškodit celé české lyžování, diváky i samotnou Strachovou. „Jeho jednání považujeme za neetické a neprofesionální,“ tvrdí.

VIDEO | Poslechněte si, jak zněl komentář na Eurosportu při jízdě Strachové

Stížnosti diváků na facebooku Eurosportu
Stížnosti diváků na facebooku Eurosportu