Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Judista Krpálek bavil nejen Šípa: Fandil mu Putin? Jak moc škrtí soupeře?

Autor: iSport.cz

Velká česká olympijská medailová naděje, mistr světa v judu z roku 2014 Lukáš Krpálek byl v hostem Karla Šípa v oblíbené talkshow Všechnoparty. Jeho historkám z tatami publikum tleskalo, ať už vyprávěl o ruském prezidentovi Putinovi, či o svých soubojích se soupeři.

Potkat Putina ? Krpálek ho má na očích častěji než řada vrcholných politiků. Ruský prezident se totiž pyšní tím, že ovládá  judo a  taekwondo (je v něm dokonce o úroveň výš, než Chuck Norris !).

Dvojnásobný mistr Evropy a mistr světa z roku 2014 potvrdil, že Putin rád na turnaje jezdí a ruským judistům fandí. „Potkal jsem ho třikrát,“ zavzpomínal Krpálek. "Naposledy na olympiádě v Londýně. Šel jsem zrovna na tatami s Rusem, takže fandil proti mně… Tedy myslím si, že fandil proti mně,“ pousmál se.

„Pro ten který sport je to krásné, když mu prezident fandí,“ reagoval Šíp . „Jen nevím, co by to u nás muselo být za sport,“ povzdechl si s narážkou na Miloše Zemana .

Řeč se stočila i na nedávnou Krpálkovu svatbu s dcerou šéfa Českého tenisového svazu Evu Kaderkovou . Vzal si ji v červnu 2015 a přiznal, že jeho manželství je šťastné. Evu Kaderková-Krpálková samozřejmě seděla v publiku a na svého vyvoleného se po celou dobu usmívala.

A jak nebezpečný sport vlastně judo je? „Judo v překladu znamená jemná cesta,“ vysvětlil překvapenému Šípovi stokilový a dvoumetrový hromotluk. „Ale tu jemnou cestu jsem ještě nepoznal,“ dodal v zápětí. „Když dostanu soupeře z Ruska, který vyrůstal třeba na Sibiři a trhal tam ze země stromy, tam už to prostě jemná cesta není,“ smál se nejen Krpálek, ale i publikum. „Rusko je asi vyspělá země,“ kontroval Šíp.

Salvy smíchu vyvolal Krpálek i tehdy, když odpovídal na Šípovy otázky, zda není judo nebezpečné a zda soupeři někdy zápas vzdají. Signálem k tomu může být, když plácají rukou o tatami.  „Samozřejmě se někdy stane, že to nestihne odplácat a když ho škrtím, tak usne,“ vysvětlil Krpálek. „Usne?! Tak říkáte čemu?“ podivil se Šíp. „Prostě když soupeře škrtím, tak mu zastavím proudění krve do hlavy a on někdy zkolabuje. Přestane se hýbat a většinou se začne klepat.“ „Tak to je skvělá reklama na judo!“ uzavřel Karel Šíp. 

VŠE O LUKÁŠI KRPÁLKOVI ZDE>>>

Drastické hubnutí judisty Krpálka? Někdy i čtyři kilogramy za den
Video se připravuje ...

Eva Krpálková v pořadu Všechnoparty
Eva Krpálková v pořadu Všechnoparty