Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak bydlí čeští biatlonisté na MS v Oslu? Podívejte se jim pod peřinu!

Autor: zal

Před sto lety tu stálo sanatorium. Teď na kopci nad norským Oslem našli na dva týdny domov čeští biatlonisté. Budou tu během světového šampionátu (3. 3. – 13. 3.) slavit tituly a medaile?

Vyjdete na terasu a před vámi se rozprostře Oslofjord s hlavním městem Norska na svém břehu. Není divu, že se sem – na střechu Osla – kdysi jezdili lidé léčit. Teď však slouží hotelovým hostům a už od pondělí také českým biatlonistům.

„Tohle bude následující dva týdny můj útulný koutek na složení hlavy před těmi peckoidními závody, na který jsme připraveni!“ pochlubil se Michal Šlesingr před zítřejším startem šampionátu.

Hotel Soria Moria je základnou českých reprezentantů.
Hotel Soria Moria je základnou českých reprezentantů.

Areál za barákem

Tenhle dvojlůžkový pokojík vyjde normálního smrtelníka teď během MS na 4500 korun za noc a člověka v něm kromě severského designu nejvíce trkne do očí apartní polštářek se soby. Samotný hotel samozřejmě nabízí víc: Bazén, posilovnu i restauraci, kde za hlavní chod chtějí 770 korun.

Co však biatlonisté ocení ze všeho nejvíce, je to, že na stadion na Hollmenkolenu dojedou autem za pět minut. To znamená, že i kdyby Gabriela Soukalová nechala na hotelu zbraň, boty i hlavu, stihnou se pro to otočit. Ale radši to nepřivolávejme...

Medailový cíl

Mistrovství světa zahájí zítra smíšené štafety, ve kterých budou Češi obhajovat zlato z Kontiolahti. „Kdybychom v Oslu dosáhli na nějaký ten kov a prodloužili bychom bilanci ze Světového poháru, kde jsme v každém kole stáli na stupních vítězů, bude to parádní,“ představil cíle trenér Ondřej Rybář. Vyrovnat se čtyřem loňským medailím tak bude trochu nad plán, ale s Gabrielou Soukalovou v týmu to není nic nereálného.

Program MS

Čtvrtek 3. března
15:30 smíšená štafeta
Sobota 5. března
11:30 sprint muži, 14:30 sprint ženy
Neděle 6. března
13:30 stíhačka muži, 15:45 stíhačka ženy
Středa 9. března
15:30 vytrvalostní závod ženy
Čtvrtek 10. března
15:30 vytrvalostní závod muži
Pátek 11. března
15:30 štafeta ženy
Sobota 12. března
15:30 štafeta muži
Neděle 13. března
13:00 hromadný start ženy, 16:00 hromadný start muži

Více o MS v biatlonu čtěte ZDE>>>